nlc.hu
Család
3 nagy randihiba, amit válás után elkövetnek a nők

3 nagy randihiba, amit válás után elkövetnek a nők

Ha nemrég váltál, könnyű ezekbe a hibákba beleesni, de azért ne ostorozd magad nagyon.

Egy házasságon nem olyan egyszerű túltenni magad, ne várd azt, hogy egyik napról a másikra már el is felejted, és nem lesz hatással a döntéseidre, érzéseidre. Amikor újra beleveted magad a randizásba, érdemes odafigyelni Kimberly Pryor Wilkes párkapcsolati tanácsadó javaslataira, hogy a következő három hibát elkerüld.

Úgy gondolsz minden férfira, mint az exedre

A válás során komoly sérelmek is érhetnek, ezért nehéz lehet újra bízni egy férfiban. De ha nem engeded el a férfiak iránti bizalmatlanságodat, akkor egy új kapcsolat esélyeit alaposan megtépázod. Ha pedig lesz párod, akkor könnyen előfordulhat, hogy hiába hűséges, mégis a fejedben azt hajtogatja majd a megbántott éned, hogy minden férfi rossz, és úgyis szakítás lesz a vége.

Ezt a mantrát a szakember szerint valami másra kell lecserélni, például arra, hogy „Jól érzem magam, izgalmas megismerni egy új embert, megkeresem, milyen jó tulajdonságai vannak.” Minden új férfi tiszta lapot érdemel az életedben, hiszen még nem követett el ellened semmi rosszat, mint az exed.

randi válás hiba

Fotó: iStock

Túl hamar vágsz bele a randizásba

Nem csoda, ha magányosnak érzed magad, főleg egy hosszú házasság után, mégsem szabad azonnal randizni kezdeni, és az első utadba kerülő pasira lecsapni, amíg nem gyógyult ki a lelked a válásból. Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg erre a férfire van-e szükséged, vagy csak épp kéznél van. A legfontosabb kérdés pedig az, hogy boldog tudsz-e lenni férfi nélkül, mert ha igen a válasz, akkor állsz készen egy újabb kapcsolatra.

Ragaszkodsz a puttonyodhoz

Ez nem tudatosan történik, ezért nem is szabad hibáztatnod magad miatta. Egész életünkben rakódnak egymásra a rétegek, telik a puttonyunk, azaz halmozódnak a régi sérelmek, amelyeket nem olyan egyszerű elengedni. A szakember azt javasolja, hogy kezdj el saját magaddal beszélgetni, tudd meg, miért ment tönkre a házasságod, mi volt a te részed benne. Nem önostorozásra van szükség, hanem arra, hogy levond a saját következtetéseidet, ne ragadj bele a másik fél hibáztatásába, és kitaláld, mit csinálhatnál másképp a következő kapcsolatodban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top