Család

4 alapszabály válás utáni randizáshoz

Egy válás után a randizás nem egyszerű mutatvány, főleg azért, mert az egyedülálló szülő nehezen tud egyensúlyozni a gyerekei és a magánélete között.

Amikor egyedülálló anya vagy, úgy érezheted, hogy a világ összes felelőssége a válladat nyomja. Ezért aztán nem is olyan egyértelmű döntés, hogy randizni akarsz, hiszen az csak egy újabb problémaforrás, amire pont nincs szükséged. Alessandra Conti, a Matchmakers In The City nevű társkereső vezetője szerint azonban nem reménytelen a helyzet, csak pár alapszabályt kell szem előtt tartani, ha egyedülálló anyaként szeretnél randizni.

1. Olyan emberekkel randizz, akik jó példát mutathatnak a gyerekeknek

Conti mindig azt tanácsolja a hozzá forduló egyedülálló anyáknak és apáknak, hogy ne csak a profilképet nézzék meg és az alapján menjenek randizni valakivel, hanem alaposan beszélgessenek el a jelölttel, mielőtt személyes találkozóra kerülne sor. Derítsd ki, hogy milyen értékek mentén éli az életét, és ha úgy látod, jó példát mutatna a gyerekeknek, ha komolyra fordulna a dolog, csak akkor találkozz vele.

egyedülálló anya randi

Képünk illusztráció (Forrás: Pexels)

2. Úgy viselkedj, ahogy szeretnéd, hogy a gyerekeid viselkedjenek

A randizás sok szorongást, izgalmat hozhat elő, sőt akár azt is érezheted, hogy vissza akarod kapni az ifjúságodat és hátrahagyni a régi életedet. Nyilván nem teheted meg, ezért ne rohanj fejjel a falnak, és hagyj magadnak időt, mielőtt komoly kapcsolatot alakítasz ki a randipartnereddel. Nem kell egy hét után összebútorozni, tiszteld magadat és a gyerekeidet annyira, hogy mindennek megadod a módját, és kivárod az idejét.

3. Legyen saját időd

Ha nincs énidőd, akkor nem tudsz randizni menni, ez ilyen egyszerű. Meg kell találni azt az egyensúlyt, melyben a gyerekeiddel tudsz minőségi időt tölteni, de magadra és a randikra is marad időd. Hetente egy estét adj magadnak, amikor nem dolgozol, nem gyerekezel, csak magaddal törődsz. Soha, de soha ne mondd le a programodat a gyerekeiddel egy randi kedvéért, és cserébe ne add fel a kijelölt énidődet a kedvükért.

4. Csak akkor mutasd be a partnert a gyerekeknek, ha hozzá is mennél feleségül

Ne siesd el a randik után a partnered bemutatását, elég, ha majd akkor találkoznak vele a gyerekek, amikor már biztos vagy a dolgodban, hogy mellette szeretnél maradni. A szakértő minimum három hónap randizást javasol, mielőtt bárkinek teljes bizalmat szavaznál, és további három hónapot, mielőtt bemutatnád a gyerekeknek. Felesleges fájdalomtól és csalódástól kímélheted meg őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top