nlc.hu
Életmód

Halálos autóbaleset Iváncsánál

Nem kötötte be magát, 15 métert repült a sofőr az M6-oson

Kizuhant és meghalt a vezető.
biztonsági öv

Nem használta a biztonsági övét, ezért az ütközésnél az egyik ablakon kizuhant a kocsijából az a sofőr, aki a szalagkorlátnak csapódott autójával az iváncsai kihajtónál szombat este az M6-os autópályán – értesült az RTL Híradó.

A jármű teljesen összetört, az egyik kerék kiszakadt, a motorháztető pedig teljesen felgyűrődött a baleset következtében. Ahogy a szalagkorlátnak csapódott az autó, kidöntött egy jelzőtáblát, majd a füves területre rohant.

A kocsit egy 41 éves férfi vezette, holttestét az autótól 10-15 méterre találták meg.

A közlekedési szakértő szerint hiába hiszi bárki is, hogy baleset esetén meg tud kapaszkodni. „Egy 60 kilós ember, ha mondjuk megy 60 km/órás sebességgel, több száz kilóval csapódhat előre, ha hirtelen megállítja az autót. Tehát az ember képtelen magát ilyen szituációban megfogni” – hívta fel a figyelmet Csörgő László, vezető instruktor.

A Fejér vármegyei rendőrségnél azt nyilatkozták, hogy az eddigi vizsgálatok szerint az autós először a csomópontban található műanyag elemnek, majd a szalagkorlátnak csapódott, ezután állt meg a vízelvezető árokban. Egyelőre nem tudni, mi miatt sodródott le az útról.

Magyarországon amúgy csaknem 50 éve kötelező a biztonsági öv használata, 2001 óta pedig a hátsó ülésen ülőknek is be kell kötniük magukat lakott területen kívül és belül is. A felmérések szerint minden 10. sofőr nem használja a biztonsági övet. A hátul ülőknél még rosszabb a helyzet: kevesebb mint 60 százalékuk köti be magát.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top