nlc.hu
Életmód

Török Ádám ellopott szobra

A bel-budai Duna partról lopták el egy magyar zenész bronzszobrát

Török Ádám szobrát a Budavári Művelődési Ház előtt állították fel néhány hete.

Egy hónappal ezelőtt avatták fel a budai rakparton a tavaly tavasszal elhunyt Török Ádám szobrát. A Budavári Művelődési Házzal szemben álló szobor lebegő alakban örökítette meg a zenészt. Ámmer Gergő mini szobrát pénteken már hiába keresték a rajongók, mert eltűnt, csak a talapzata maradt ott – írja a Blikk. Arra járva

A bel-budai Duna partról lopták el egy magyar zenész bronzszobrát

mindig megálltam egy pillanatra a szobor előtt,

mert sok Mini-koncerten jártam, szerettem és tiszteltem Ádámot. Fájdalmas látvány volt a csonk, ami az emlékműve helyén maradt – írta a lap olvasója.

Borzasztóan szíven ütött, amikor értesítettek a rongálásról. Azt reméltük, hogy mivel kis méretű szoborról van szó, nem lesz fémtolvajok áldozata, és hogy az Ádám iránt érzett általános tisztelet is visszatartja majd őket. Sajnos csalódnunk kellett

– mondta Török özvegye.

Török Ádám fia Dániel ezt mondta:

„Felháborító és megdöbbentő, bár az igazat vallva, nem lep meg. Azt megígérhetem, hogy a család mindent elkövet azért, hogy Török Ádám, mint mindig, minél hamarabb visszatérjen a városba.”

A szobrász üzenettel fordult alkotása elpusztítójához:

Arra járva mindig azt láttam, hogy az emberek kedvelik és hosszasan vizsgálják Török Ádám szobrát. Nem gondoltam, hogy valaki elviszi. Bízom az emberek jóindulatában, ezért is bátorkodtam ilyen kompozíciót tervezni. Továbbra sem arra az egy emberre gondolok, aki elvitte, hanem mindazokra, akiknek ez a szobor adott valamit. Remélem, az új tulajdonos is ráébred majd arra, hogy Ádám szobra nem csak neki üzen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top