nlc.hu
Életmód

Alekszej Navalnij utolsó üzenete.

Szívszorító: Navalnij utoljára a feleségének üzent, Valentin nap alkalmából

Vlagyimir Putyin legnagyobb ellenfele pénteken, egy szibériai büntetőtelepen halt meg.

A 46 éves orosz ügyvéd, Alekszej Navalnij ismeretlen körülmények között vesztette életét pénteken, a szibériai Sarki Farkas büntetőtelepen. A kegyetlen körülmények közt fogva tartott, koncepciós eljárásokkal több, mint 30 év börtönre ítélt jogász utolsó közösségi bejegyzését február 14-én tette.

Szívszorító: Navalnij utoljára a feleségének üzent, Valentin nap alkalmából

Navalnij a feleségének, Julija Navalnajának üzent Valentin-nap alkalmából.

Navalnij rendszeresen posztolt a börtönből, angolul és oroszul is. Néhány hete azt kérte az orosz néptől, hogy az elnökválasztás napján mindenki délben menjen szavazni, tiltakozásul Putyin rendszere ellen – írja a Portfolió.

 

Február 14-én, szerdán oroszul azt írta, a Jamal büntetőtelepen, ahol koholt vádakkal fogva tartják, újabb 15 napos büntetőzárkára ítélték. Ezzel Navalnij szerint új börtöne meg akarta dönteni „az orosz hatóságok kényeztetésében és kedvében járás” rekordját, amelyet előző, vlagyimiri börtöne állított be. Navalnij szerint ez volt a negyedik alkalom, hogy büntetőzárkát kapott, pedig még csak két hónapja van a szibériai telepen

Utolsó üzenetét feleségének küldte.

 

Kedvesem, veled minden olyan, mint egy dalban. Közöttünk városok, reptéri felszállópályák fényei, kék hóviharok és több ezer kilométer. De érzem, hogy minden másodpercben a közelemben vagy, és egyre jobban szeretlek.

A Navalnijról készített dokumentumfilm Oscar-díjat kapott. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top