nlc.hu
Életmód

Kátyús utak Magyarországon

Te lehetsz a hibás, ha egy kátyú miatt szenvedsz balesetet

Bár a hazai közutak felét azonnal fel kéne újítani, aszfalt helyett táblákkal próbálja letolni magáról a felelősséget a közútkezelő.

Rengeteg a rossz, kátyús út Magyarországon. Az ATV Híradójának beszámolója szerint a 35 ezer kilométernyi közút felét azonnal fel kellene újítani. Ehhez képest nem asztfaltozóbrigádból van több, hanem sebességkorlátozó táblákból, amely a felelősséget tolja át az autósokra.

lány a kocsija mellett ül

A kátyú okozta defekt bosszantó és költséges (Fotó: Pexels.com)

Nagy László közlekedési szakember szerint amennyiben az autós balesetet szenved egy ilyen felgyűrődés vagy mély kátyú miatt, abban az esetben nem az út kezelője hanem sajnos a sofőr lesz a hibás.  

Egyszerű kirakni egy sebességkorlátozó táblát és nyilván olcsóbb is, mint az utat javítani. Ugyanakkor sajnos egy baleset megítélésénél nagyon könnyen ráhúzzák, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett a balesetet szenvedett vagy okozott gépkocsi vezetője” – tette hozzá a szakember az ATV-nek.

A riport megemlíti, hogy Zalában egyre több a nem európai színvonalú útszakasz, míg Baranyában és Somogyban akad olyan rész ahol már eltűnt az aszfalt és csak a földrétegen járnak az autósok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top