nlc.hu
Aktuális

Kátyúgondok Budapesten

Csak Budapesten több mint 3 ezer kátyú vár javításra

Szélmalomharcot vív a lyukkal a Budapest Közút.
kátyú

Az elmúlt hetek csapadékos és hideg időjárása nem kímélte a fővárosi utakat. Budapest számtalan pontján keletkeztek kisebb-nagyobb kátyúk, amelyek jelentősen megnehezítették a közlekedést. A Budapest Közút több mint 3200 útburkolati hibát tart nyilván, de ez a szám folyamatosan változik, viszont a rögzített hibák közül több mint 800 javítása már elkészült. A társaságnál azt nyilatkozták az InfoRádiónak, hogy a kátyúkat a hidegaszfalt technológiával ideiglenes jelleggel javítják, de a beavatkozás ellenére újra kialakulhatnak.

Mint mondták, a Csömöri úti felüljárón keletkezett úthibát még aznap éjszaka kijavították, ám a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt újabbak jelentek meg, amelyeket szintén soron kívül javítottak.

Nemcsak Magyarországon okoznak gondot a kátyúk, hanem külföldön is: az USA-ban, egy, Massachusetts államban élő férfi például fenyőfákat ültetett az útszéli lyukakba figyelemfelkeltés gyanánt. Angliában pedig arra is volt már példa, hogy instant levesbe való, főtt tésztával töltötte fel egy illető a lakóhelyéhez közeli kátyúkat

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top