nlc.hu
Életmód

Ez a világ legszexibb nyelve

Ez a világ legszexibb nyelve

Egy új felmérés kiderítette, hogy mit tartanak az emberek a világ legszexibb nyelvének. Az eredmény pedig nem biztos, hogy az, amire elsőre gondoltál volna.

Lehet, hogy te éppen nem azért vágsz bele egy idegen nyelv megtanulásába, mert milyen szexin hangzik... de valljuk be, nem árt, ha jól esik hallgatni. Valószínűleg ilyen gondolatok motiválták a Babbel nevű nyelvtanulós app felmérését is.

A kutatásban 6 ezer embert kérdeztek meg a világ minden tájáról: válaszoltak amerikaiak, britek, franciák, spanyolok, olaszok és németek is. És hogy mire kellett választ adniuk? Nos arra, hogy mely nyelveket tartanak a legszexibbnek, legromantikusabbnak és legszenvedélyesebbnek.

Emily Párizsban

Fotó: Profimedia

Ebből az aspektusból évek óta a francia került az első helyre, ezúttal azonban megdőlt az egyeduralma, és lecsúszott a második helyre. Így helyet cserélve a mostantól legvonzóbbnak tartott nyelvvel, az olasszal. „Van néhány jellemzője az olasz nyelvnek, ami hozzájárulhat a vonzerejéhez. Az olaszok beszédmódja meglehetősen dallamos, ami pedig sokak számára csábító, vonzó lehet” – elemezte az eredményeket a Babbel egyik tanára,  Noël Wolf.

És mi a helyzet a világ többi nyelvével? A németet a „legdirektebbnek”, míg az angolt a „legudvarisabbnak” választották meg.

„Az angolul beszélőket vonzza a francia és az olasz nyelvek kellemes hangzása. Nem úgy a thai vagy a mandarin: ezek keménynek érződhetnek a fülnek, mert tonális megkülönböztetéseket használnak, amitől természetellenesnek, furcsának hangzanak ezek a nyelvek” – magyarázta Patti Adank, a Londoni Egyetem nyelvészprofesszora. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top