nlc.hu
Életmód

Párizsi olimpia belépőjegyei

Pofátlan: csecsemőknek is teljes áron számolják a jegyet az Olimpiára

Ilyen még nem volt: nincs kedvezmény a gyerekek számára a párizsi olimpián.

Miután a párizsi Olimpia szervezői közölték, hogy az idei nyári olimpiára bármely korú néző kizárólag teljes árú jeggyel mehet be, hatalmas felháborodás tört ki. Érthetően, hisz ezek szerint már a néhány hónapos kisbabák után is fizetni kell, akkor is, ha nem foglalnak el külön helyet – írja az Eurosport.

Több szülő panaszolta el,

Pofátlan: csecsemőknek is teljes áron számolják a jegyet az Olimpiára

hogy miután vásárolt a két éve forgalmazni kezdett jegyekből, bővült a család, a babát pedig nincs módjukban otthon hagyni. Emiatt is szerencsés lenne, ha legalább az anyatejen élő babákat ingyen lehetne bevinni a sportesemények nézőterére. Az sem biztos, hogy a korábban megvett belépők mellé még lehet újat venni, ha már elfogytak. Jegy nélkül viszont senki nem mehet be a játékokra.

A szervezők ezt a választ adták

a felháborodott szülőknek:

„Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy vegyék figyelembe: lehet, hogy az arénák hangulata és környezete nem tesz jót egy ilyen kiskorúnak. Nem ajánljuk, hogy elhozzák a négy éven aluli gyerekeiket az olimpiára”

idézi az insidethegames a szervezők nyilatkozatát.

A londoni olimpián a koruknak megfelelő összeget kértek a gyerekektől; egy hét éves gyerektől például 7 fontot. Aki pedig még nem tanult meg járni, ingyen mehetett be. Rióban pedig kedvezményesen mehettek be a gyerekek, tanulók és a mozgássérültek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top