nlc.hu
Életmód

Visszaélés Karsai Dániel nevével

Csalók gyűjtenek pénzt Karsai Dániel nevében

Megdöbbentő hírt közölt az alkotmányjogász testvére.

Csalók élnek vissza Karsai Dániel nevével és fotójával. Erre Karsai Péter – a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő jogász testvére – figyelmeztetett a közösségi médiában – írja az Index.

“Testvérem, Dr. Karsai Dániel profilképével visszaélnek és ismeretlen(ek) adományokat gyűjtenek. Messengeren keresztül veszik fel a kapcsolatot. Dani már hetek óta nem használja a Messengert. Legyetek nagyon résen, ha Dani nevében ilyen megkeresést tapasztaltok, jelentsétek a Facebooknak és senkinek ne utaljatok pénzt adomány céljára. Ez sajnos nem egy április 1-i tréfa”posztolta Karsai Péter.

Mint ismert, Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS-betegként azért küzd, hogy ne kelljen eltűrnie egy emberhez teljesen méltatlan helyzetet, és maga dönthessen arról, hogy él-e az eutanázia lehetőségével, avagy sem. Hiába szólalt fel személyesen a napokban az igazságügyi bizottság ülésén, nem lesz újabb vita a parlamentben az életvégi döntésekről. A kormánypárti képviselők leszavazták a Párbeszéd társelnökének törvénymódosító javaslatát. Szabó Tímea azt szerette volna elérni, hogy ne legyen büntethető az, aki segítséget nyújt egy gyógyíthatatlan beteg életének befejezéséhez. Karsai Dániel azt nyilatkozta, nem lepődött a szavazás eredményén.

Állapota rohamosan romlik – erről március közepén beszélt: “Különböző egészségügyi problémák miatt maximum napi 1-2 óra értelmes, nem betegséggel való megküzdés jutott ki nekem, mondjuk olvasás. Hosszútávon ez kevés.” Karsai Dániel attól tart, hogy már nem éli meg a strasbourgi bíróság ítéletét, akkor azonban az öccse belép a helyére és folytatja az alkotmányjogász által elindított ügyet.

Karsai Dániel azt szeretné elérni, hogy ne büntethessék azt, aki egy gyógyíthatatlan betegségtől szenvedő embernek segít élete befejezésében. Az eutanáziáról népszavazást is kezdeményezett, de ennek lehetőségét a Nemzeti Választási Bizottság február elején elutasította. Az ügyét tavaly novemberben kezdte tárgyalni a strasbourgi emberi jogi bíróság. Az ASL-beteg alkotmányjogász abban bízik, hogy a bíróság májusban ítéletet hoz.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó (2024.03.26.-i adás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top