nlc.hu
Életmód

Iskolai lövöldözés Finnországban

Zaklatták társai a 12 éves fiút, egyiküket megölte

A finn rendőrség új információkat közölt a keddi iskolai lövöldözésről.

Egyik társával végzett, két másik gyereket pedig súlyosan megsebesített egy 12 éves fiú a finnországi Vantaa városának Viertola nevű általános iskolájában kedden reggel. A rendőrség szerint a lövöldözést az elkövető zaklatása előzte meg. A 12 éves fiú beszámolt kihallgatóinak az esetekről, illetve a rendőrségi vizsgálat is igazolta a zaklatás tényét – írta a Reuters.

A fiút nemrég helyezték át egy helsinki iskolából,

az új helyen azonban a diákok zaklatták őt, ezt akarhatta megtorolni a lövöldözéssel – közölte a BBC. Egy szintén 12 éves fiú kórházba szállítása után halt meg, két, vele egykorú lány súlyosan megsebesült.

Zaklatták társai a 12 éves fiút, egyiküket megölte

Az álarcot és zajcsökkentő fülvédőt viselő merénylőt a helyszín közelében, nem sokkal később elfogták. Nem tanúsított ellenállást, átadta a fegyvert a rendőröknek, akik

gyilkosság és emberölési kísérlet miatt nyomoznak

ellene, miközben lehet, hogy életkora miatt végül nem kap büntetést. A hatóságok megerősítették, hogy a pisztoly a fiú egyik közeli hozzátartozójának tulajdona. Finnországban minden nagykorú, lelkileg és testileg alkalmas finn állampolgárnak lehet fegyvere. 15 éves kortól pedig engedéllyel más tulajdonában lévő puska vagy pisztoly is használható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top