nlc.hu
Életmód

Luxus: csak a téli táborra 100 milliót költött az MCC

Wellnessrészleg, bowlingpálya, luxusszálloda – Csak a téli táborra százmilliót költött a Mathias Corvinus Collegium

Míg más nagynevű szakkollégiumok teljes évi költségvetése 40 és 110 millió forint között mozog, addig az MCC csak cateringre 600 millió forintot költött el az elmúlt évek során.

A Direkt36 megszerezte a kivételezett helyzetben lévő Mathias Corvinos Collegium befizetési és kifizetési adatait, amiből világosan látszik, milyen elképesztő pénzszórás és luxus megy a szakkollégiumban az elmúlt években. Röpködnek a milliós, tízmilliós számlák és az oldal megállapítása szerint több esetben túlárazásokról lehet szó.

A 600 milliós catering költségből 530 milliót az elmúlt két évben az Apriori Cultura Nonprofit Zrt-nek fizettek ki, és feltűnően sokat költenek a külföldi ösztöndíjasaikra is. Havi 1,2 – 2 millió forintot kapnak a külföldi ösztöndíjasok, és vannak, akik már évek óta résztvevői az ösztöndíjprogramnak. Feltűnően sok külföldi tanulmányutat szerveznek, ilyenkor rendre négycsillagos szállodákban szállásolják el a résztvevőket, akiktől nem szoktak kérni önköltséget.

mathias corvinus collegium

Az MCC debreceni rendezvénye (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Rengeteg pénzt költenek el kormányközeli cégeknél is, és rendkívül feltűnő és bőkezű volt a téli táboroztatásuk. Míg a korábbi téli táborok helyszíne a ceglédfürdői diáktábor volt, ahol a tanulók 6-8 fős szobákban, emeletes ágyakon aludtak és egyszerű ellátást kaptak, addig tavaly már a szlovákiai Ótátrafüreden táboroztattak.

A 450 főt a négycsillagos Grand Hotel Bellevueban szállásolták el, a résztvevők síelhettek, kirándulhattak és egy whiskyüzemet is meglátogathattak, a fáradalmakat pedig egy éjszakai klubban, egy bowling-, egy squashpályán, egy biliárdszalonban, egy wellnessrészlegen vagy egy fűtött medencében pihenhették ki. Erre az MCC 100 milliót költött, a költségeket teljes egészében a szakkollégium fizette. Más helyeken a diákok a hasonló – és egyértelműen kevésbé urizáló – programokon jellemzően önköltséges alapon vehetnek részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top