nlc.hu
Életmód

Többletpont jár azoknak, akik elvégzik az MCC programját

Több pluszpont járhat a felvételin az MCC programjáért mint a nyelvtudásért

Az intézmény szerint a program célja az, hogy segítse a pályaválasztást.

Másfél évvel ezelőtt írtunk arról, hogy több pluszpont járhat a felvételin az önkéntes katonai szolgálatért, mint a nyelvtudásért, és most újabb hír jelent meg arról, mivel is lehet többletpontokat szerezni. A Partizán információi szerint akár 70 pluszpontot is kaphat több egyetemen az a középiskolás, aki elvégzi a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programját.

Mint a 444.hu  írja, 2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, a jövőben pedig már a Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, valamint Miskolci Egyetem is pontként fogják elszámolni az MCC középiskolás programbizonyítványát.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a fővárosi Budapest Parkban

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a fővárosi Budapest Parkban 2023. július 26-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

És úgy tűnik, akár egy nyelvvizsgát is ki lehet váltani, hiszen egy diák a programért 15 és 70 közötti többletpontot kaphat, míg egy nyelvvizsgáért 36-50 pont, egy emelt szintű érettségiért pedig 50 pont jár.

A Partizán értesülését egyébként az MCC is megerősítette:

„A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A 2002 óta működő programban jelenleg 24 helyszínen 4500 középiskolás diák tanul, akik szombati intenzív képzési alkalmakon, klubdélutánokon, valamint e-learning-kurzusokon vesznek részt. A KP-s diákok egy sikeres félév teljesítése érdekében szemeszterenként legalább 30-40 órát töltenek tanulással, az iskolai tevékenységükön felül.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top