nlc.hu
Életmód

A SOTE felvételi elbeszélgetésére panaszkodtak a diákok

Kiakadtak a diákok: személyeskedő kérdésekkel bombázták őket a SOTE felvételi elbeszélgetésén

Valakit a súlyáról, mást a párkapcsolatáról faggattak.
felvételi,

Idén először, a megváltozott felvételi eljárás keretein belül az egyetemek akár szóbeli beszélgetésre is behívhatják a hozzájuk jelentkező diákokat. Többek között a Semmelweis Egyetemen is tartottak kötelező felvételi elbeszélgetést, több diák azonban arra panaszkodott, hogy személyeskedő kérdésekkel és megjegyzésekkel bombázták őket – számolt be az Eduline, megosztva a gimnazista Helga élményeit.

Elkezdtem a diabéteszről beszélni. Ennek apropóján megkérdezte, hogy <<maga egyébként hány kiló?>> Mivel nem akartam megmondani, ezért azt feleltem, hogy a korábban beszélt 60 kilónál biztosan több vagyok. Erre a férfi (az egyik bizottsági tag – szerk.) bejelentette, hogy az elég nagy baj, hogy én már túlsúlyos vagyok, de szerencsém van, mert kórosan túlsúlyosnak nem nézek ki” – mesélte a portálnak.

A diákok visszajelzései szerint azonban nem csak ő kapott személyeskedő megjegyzéseket a Semmelweis felvételijén. Az egyik érettségis csoportban a korábban a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanító Palya Tamás tett közzé egy posztot, amelyből kiderült, hogy a magánóráin több diák is panaszkodott nála a Semmelweis szóbeli felvételijére. Volt olyan lány, akitől azt kérdezték: “Van-e barátja?“, egy másik, iszlám vallású, hidzsábban érkező felvételizőt pedig a palesztin-izraeli konfliktusról kérdezgették. Míg az egyik érintett felvételizőnek arra kellett válaszolnia, hogy mit tenne, ha férfiorvosként egy fiatal lány hallgatója rákérdezne, hogy feljöhet-e a lakására. 

Az Eduline értesülései szerint vizsgálat indult az egyik vizsgaelnök ellen a Semmelweis Egyetemen a “túlságosan kritikus megnyilvánulásai miatt”.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top