nlc.hu
Életmód

Ismered ezeket a bizarr szerelmi babonákat?

Kvíz: Te ismered ezeket a bizarr szerelmi babonákat?

Úgy gondolod, minden babonát ismersz? Vagy épp ellenkezőleg? Az alábbi kvízünkben olyan szerelmi babonákra kérdezünk rá, amelyeket biztosan nem árt tudni egy boldog élet reményében!

Mindenki egy kicsit babonás, akár bevallja magának, akár nem. Bár bizonyos babonák már az életünk szerves részét is képezik, gondoljunk csak a szegény fekete macskák helyzetére, a 13-as szám hánytatott sorsára vagy a páni félelemre, amikor véletlenül bal lábbal kelünk ki az ágyból. Sőt, sok esetben még azok is össze tudnak rettenni egy tükör összetörése során, akik alapvetően nem hisznek az efféle „mágiákban”. 

A babonák szerves részét képezik az életünknek, akár akarjuk, akár nem (Fotó: Getty Images)

A babonák szerves részét képezik az életünknek, akár akarjuk, akár nem (Fotó: Getty Images)

Nem lehet a babonát kézlegyintéssel elintézni, nem lehet megvetni. Emberek foglalkoznak vele, tehát emberi. S a legtöbb babonának oly mélységes jelentősége van, hogy szinte az emberi természet gyökereinél kell keresni a magvát.

írta még Krúdy Gyula is Álmoskönyvében.

Természetesen nem minden babona a rossz szerencse hírvivője, vannak olyanok is, amelyek pénzt, szerelmet, gyermekáldást vagy hosszan tartó szerelmet ígérnek az arra fogékonyaknak. Akik hisznek jótékony erejükben, azok új év napján lencsét vagy malacsültet esznek, illetve biztosan ujjonganak egy négylevelű lóhere megtalálásánál, és akkor sem mérgelődnek, ha egy kismadár éppen a fejük fölött elszállva végezte el a dolgát. 

Úgy tűnik tehát, hogy a babonáknak van helyük az életünkben, akár akarjuk, akár nem. Persze nem érdemes aggódva élni a napjainkat vagy csak tőlük várni a szerencsét, de nem árt tisztában lenni velük. Ez azonban egyre nehezebb, ugyanis a babonáink nagy része egyre inkább kikopik a köztudatból az idő múlásával. 

Az alábbi kvízünkkel most te is megtudhatod, hogy mennyit tudsz a szerelmet illető babonákról!

Te ismered ezeket a bizarr szerelmi babonákat?

Ismerős számodra valamelyik szerelmi babona?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top