nlc.hu
Életmód

Az elmúlt évek legdurvább allergiaszezonja jön

Az elmúlt évek legdurvább allergiaszezonja jöhet

Jelenleg a pollenszezon egyik legerősebb időszakában vagyunk, egyszerre csaknem 20-féle allergén virágpor található meg a levegőben.
Virágos rét a napsütésben

Durvább lehet idén az allergiaszezon, mint a korábbi években, mert a melegebb tavaszi időszak és az enyhe tél miatt a fák pollenjei legalább egy hónappal előbb és nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe – számolt be az RTL Híradó.

Szigeti Tamás levegőhigiéniás szakértő szerint jelenleg a pollenszezon egyik legerősebb időszakában vagyunk, egyszerre csaknem 20-féle allergén virágpor található meg a levegőben. Ezek többsége országosan tüneteket okozó koncentrációban fordul elő. Most a platán, a nyír- és az eperfafélék pollenkoncentrációja a legmagasabb a levegőben.

A háziorvos azt tanácsolja, hogy az allergiások lehetőleg ne napközben, hanem reggel szellőztessenek. A tünetek enyhítésén leginkább a gyógyszerek, orrspray-k segíthetnek, de fontos, hogy a készítményeket már a szezon előtt néhány héttel elkezdjék szedni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top