nlc.hu
Életmód

Minden napfogyatkozást megnéz egy amerikai nő

Napfogyatkozás a hobbija egy amerikai nőnek

Leticia Ferrer hobbijának neve is van, nem más ő, mint egy „umbrafil”.

Az umbrafil szó árnyékszeretőt jelent, bár a 63 éves texasi Leticia Ferrer esetében pontosabb lenne a napfogyatkozás megszállottjának fordítani. Ferrer mind a hét kontinenst és mindhárom óceánt is bejárta a teljes napfogyatkozások után koslatva. 1998 óta az összes napfogyatkozás szemtanúja volt, bár már előtte is látott néhányat.

“Rabja vagyok ennek az érzésnek… néhány másodpercre vagy percre eggyé válok az univerzummal. Aztán jön a következő út megtervezése”

– mondta Ferrer. A nő napfogyatkozásban méri az életét, az április nyolcadikai teljes fogyatkozás már a 21-ik volt a számára.

Ferrer szinte minden pénzét a napfogyatkozás utáni hajszára költi. Volt már miatta Európában, kétszer Afrikában, háromszor Ausztráliában, kétszer az Antarktiszon, háromszor pedig Ázsiában. Emellett az óceánokon is több alkalommal megfigyelte már az eseményt.

 

Amikor 2017-ben petefészekrákot diagnosztizáltak nála,

elhalasztotta a kezelést, hogy le ne maradjon az aktuális napfogyatkozásról. 2010-ben meghalt az első férje, de a következő hónapban már Dél-Amerikába utazott napfogyatkozást lesni.

“Láttam, ahogy az álmai meghalnak vele, és nem fogom hagyni, hogy az álmaim meghaljanak”

– magyarázta a dolgot. Most, hogy Texasban esedékes a napfogyatkozás, az elmúlt hónapokban igyekezett minél több helyre elvinni annak hírét, hogy lehetőleg senki ne maradjon le róla. Ferrer podcastet is vezet a napfogyatkozás témájában, és azt reméli, megéri a 103. életévét, hogy láthassa élete ötvenedik napfogyatkozását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top