nlc.hu
Életmód

Ezek a legagresszívebb és legjámborabb kutyafajták

Kutyakalauz: ezek a legagresszívebb és legjámborabb fajták

Ha kutyát szeretnél, fontos tisztában lenni azzal, milyen habitusú négylábú kedvencet fogadsz be az otthonodba, és mennyire agresszív az adott fajta.
Gyerek simogatnak egy fekvő golden retriever kutyát

Ha eldöntötted, hogy kutyát szeretnél, akkor elsőként végig kell gondolni, hogy milyen körülmények közé érkezne a négylábú kedvenc, és számunkra milyen tulajdonságok fontosak. Aztán következhet a különböző kutyafajták megismerése, mert nemcsak méret és mozgásigény, hanem engedelmesség és alkalmazkodóképesség terén is óriási eltérések lehetnek.

Mielőtt a kutyát háziasították volna, az élelemtől kezdve a területig mindenért harcolniuk kellett, így az agresszió elengedhetetlen volt a túléléshez. Azóta számos jámbor, családi fajtát kitenyésztettek, míg mások jobban megőrizték agresszív tulajdonságaikat. Mindkét csoportnak megvan a maga helye, hiszen ami egy kisgyerekes családnak tökéletes választás lehet, nem biztos, hogy a legjobb őrző-védő feladatokra. A legfontosabb, hogy a leendő kutyatulajdonosok tisztában legyenek azzal, hogy milyen habitusú kutyát fogadnak be az otthonukba.

Íme 5-5 kutyafajta, amelyekre a legkevésbé és a leginkább jellemző az agresszió!

labrador retriever
Megnézem
Összes kép (10)

Meg kell jegyezni, hogy mindig vannak olyan kutyák, amelyek a fajtájukhoz képest szokatlanul viselkednek, valamint ne feledjük, hogy bizonyos helyzetekben minden kutya képes agresszívvá válni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top