Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire erősen kihat egészségünkre a mindennapi étkezésünk. Egy dietetikus éppen ezért osztotta meg szakmai tapasztalatát és tanácsait. Carissa Galloway nem csupán dietetikusként dolgozik ráadásul, hanem még táplálkozási tanácsadóként és személyi edzőként is, tehát meglehetősen sok oldalról lát rá erre a kérdésre. Véleménye szerint a legfontosabb, hogy minden étkezésében szerepeljenek az alábbi összetevők.
Fehérje
Segít az izomnövekedésben, a telítettség elérésében, a stabil vércukorszintben, ezáltal pedig az optimális testsúly elérésében is. Különösen ajánlja a halakat, csirkét, pulykát valamint tofut, extra tippje pedig, hogy amennyiben húsos ételt eszünk, annak mérete a tenyerünk nagyságával egyezzen meg.
Zöldségek és gyümölcsök
Törekszik rá, hogy mindig változatos színű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszon, ezáltal tulajdonképpen garantált, hogy a bevitt vitaminok, antioxidánsok és ásványi anyagok fajtája is változatos lesz. Személy szerint pedig nagy rajongója a sötétzöld, leveles zöldségeknek, valamint a brokkolinak és a karfiolnak, melyekről a kutatások egyébként megállapították, hogy rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek.
Rostban gazdag élelmiszerek
Serkentik az emésztést, csökkentik a koleszterint, rákmegelőző hatással rendelkeznek a rostban gazdag élelmiszerek, melyek közül a szakértő leginkább a leveles zöldségekre, az avokádóra, a nyers mandulára, valamint a magvakra esküszik.
Forrás: cnbc