nlc.hu
Életmód

Kemot kapott, pedig nem is volt rákja

Már a második kemoterápiát kapta, amikor kiderült, hogy nem is rákos

Súlyos orvosi műhiba áldozata lett a családanya.
kemo

A 39 éves Lisa Monknál angioszarkómát (a rák egy agresszív típusát) diagnosztizálták 2023 elején. „Amikor az orvos azt mondta, hogy rák, sokkot kaptam. A diagnózis borzalmas volt, és az orvosok azt mondták nekem, hogy ez halálos” – emlékezett vissza az amerikai családanya, aki ekkor leült és leveleket kezdett írni a családtagjainak a jövőre vonatkozó üzenetekkel, gondolva a gyerekei esküvőjére, amin már nem lehet ott, valamint az unokákra, akikkel soha nem találkozhat.

Lisa márciusban elkezdte az első kemoterápiás kezelést, amitől kihullott a haja, és „ezüstös” lett a bőre, és folyamatosan hányt. Pár héttel a második körös kemo-terápia után azonban kiderült, hogy mindez felesleges volt, mivel téves a diagnózis, és nincs is rákja.

„Azt mondta orvos, hogy soha nem voltam rákos. Abban a pillanatban azonban úgy néztem ki, mint, aki rákos, és úgy is éreztem magam, mint, aki rákos, mivel hánytam, kihullott a hajam, és a bőröm ezüstös volt a kemoterápia miatt. Az orvos ezután gratulált, ami nagyon zavart. Akkoriban sokkos állapotban voltam, de most úgy érzem, a <<Bocsánat!>> sokkal megfelelőbb lett volna” – mesélte Lisa, akinek kemoterápiáját ezt követően azonnal leállították, és annak ellenére, hogy megkönnyebbült, hogy nem beteg, a történtek után egy évvel még mindig dühös az érzelmi trauma miatt, amit neki és a családjának át kellett élnie.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top