nlc.hu
Életmód

Napok alatt vakult meg a kis Noel

Pár nap alatt vakult meg a 6 éves Noel, az orvosok is tanácstalanok voltak

Egy 17 milliós műtét segíthetne rajta.

Tavaly augusztusban kezdődött a kis Noel kálváriája, amikor egyik napról a másikra homályosan kezdett látni, majd egy héttel később teljesen megvakult az akkor 5 éves kisfiú. Eleinte még a szakemberek is tanácstalanok voltak, mi állhat a látásromlásnak a hátterében – írja a Blikk.

Idővel azonban kiderült, hogy neuroblastoma, azaz a szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata okozza mindezt, akkor elkezdett kemoterápiás kezeléseket kapni. Az orrürege, a szemürege érintett, és a koponyába hátrahúzódó daganat okozza nála a vakságot. 

“Október közepén közölte az orvos, hogy a fiam örökre elveszítette a látását, amit rögtön elmondtam neki. (…) Óriási vágya volt, hogy egyszer rendőr lesz belőle, ekkor pedig szomorúan döbbent rá, hogy így az álma sajnos sosem valósulhat meg” – mesélte szomorúan a lapnak az édesanyja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei család most egy speciális terápia jótékony hatásában reménykedik. Noelen – aki az elmúlt 8 hónapot szinte végig kórházban töltötte – egy speciális protonsugár kezelés segíthetne, amit az ausztriai Bécsújhelyen végeznek, az ára azonban 17 millió forint.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top