nlc.hu
Életmód
Agyi aktivitás hatása a testtömegindexre

Ezért nehezebb elhízva kihagyni a tábla csokit

Vagy almáspitét. A megoldás kulcsa az agyi aktivitás.

Van, aki egész napra beéri pár kockával a tábla csokiból, mások viszont fél tábla alatt bele sem kezdenek a lakmározásba. Egy friss kutatás szerint a magasabb testtömeg-indexszel rendelkezők számára nagyobb mértékű agyi aktivitás váltás szükséges ahhoz, hogy édesség helyett az egészséges étel mellett döntsenek – írja a Daily Mail.

Testtömeg indexét tekintve a magyar lakosság több, mint fele számít elhízottnak, ami számos betegség kiváltó oka lehet.

Ezért nehezebb elhízva kihagyni a tábla csokit

Magas vérnyomás, kettes típusú diabétesz, sztrók vagy daganatos betegség egyaránt kialakulhat az elhízás következtében. Az ontariói Queen’s University kutatói 123 embert vizsgáltak MRI-vel, akik

különféle menüsorok közül választhattak kedvükre valót.

Az elemzés szerint, akik jobban tudták szabályozni az étrendjüket, viszonylag kismértékű agyi állapotváltozással is elérték céljukat. Az összefüggés főképp alacsony BMI-vel rendelkező embereknél mutatkozott meg. A magasabb testtömeg indexű résztvevők egészséges táplálkozási döntéseinek meghozatalához viszont

az agyi aktivitás nagyobb változására volt szükségük.

A kutatók szerint az eredményeik segíthetnek megmagyarázni, hogy egyes emberek számára miért nehezebb egészséges étrendet tartani, másokkal szemben. Az még nem tiszta, hogy az egészséges ételválasztás nehézsége vezet-e az elhízáshoz, vagy a hízás vált ki olyan változásokat az agyban, ami megnehezíti az egészséges lehetőségek kiválasztását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top