nlc.hu
Életmód
Magyarok is meghaltak a görög hőségben

Magyarok is meghaltak a görög hőségben

Két tragédia is történt 24 óra alatt.

A Szalonikihez közeli görög tengerparton már napok óta kánikula tombol. Két magyar turista is meghalt a görög turistaparadicsomban, Nei Porin ezen a héten. Egy 59 éves nő holttestét egy gyerek találta meg a tengerben még szerdán. Lánya szerint az asszony tudott úszni, szívbetegsége sem volt. Csütörtökön pedig egy középkorú magyar férfi is a vízben lett rosszul. Egy szemtanú azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy a mentősök csaknem fél órán át küzdöttek a turista életéért a parton, de már nem tudták megmenteni. Egyelőre nem tudni, mi okozta a halálát.

“A turisták körbe is állták a szituációt. Mindenki nézte, hogy mi történik. Mindenki tudni akarta, hogy túl fogja-e élni vagy sem. Majd amikor egy fél órát is eltartott az újraélesztés, akkor egyre többen kezdték elhagyni a partot, főleg a családosok” – elevenítette fel a történteket Pénzes Alexi.

Az elmúlt hetekben több turista is meghalt a nagy forróság miatt Görögországban. Az egyikük Michael Mosley, brit műsorvezető, aki kirándulás közben lett rosszul, és már csak a holttestére találtak rá. Rajta kívül francia és holland túrázók is hőgutát kaptak az olykor 40 fokos melegben.

A hőség továbbra is kitart Görögországban, a következő napokban is 35 fok körül lesz a hőmérséklet.

Kiemelt fotó: illusztráció, Nikolas Kokovlis/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top