nlc.hu
Életmód
Ő az első színes bőrű női polgármester Magyarországon

Ő az első színes bőrű női polgármester Magyarországon

Pócsmegyeren nyert az egyik legszorosabb választási küzdelemben.

Budapesten született a kenyai származású polgármester, aki Pócsmegyer-Surányban találta meg az otthonát. Mwajas Kriszta a harmadik színes bőrű magyar politikus, de az első színes bőrű női településvezető Magyarországon – írja a Blikk. A 2002 óta hivatalban lévő polgármestert, Németh Miklóst egyetlen egy szavazattal győzte le a korábban filmes utómunka-rendezőként dolgozó civil jelölt. 

“Édesapám kenyai származású, de én Budapesten születtem. Mióta megválasztottak, kerestek a bőrszínem miatt újságírók, de szerintem az is teljesen normális, hogy kíváncsiak a származásomra. Sőt mondok még valamit, nem csak, hogy nő vagyok, színes bőrű, de még a hajam is kék és tetoválásom is van” – nyilatkozta a lapnak a leendő polgármester, aki inkább gondol magára közösségi emberként, mint politikusként.

A majdnem háromezres lélekszámú településre, Pócsmegyerre az elmúlt években sokan költöztek ki. Mwajas Kriszta szerint az településen lakók rendkívül színes közösséget alkotnak, akik aktívan tesznek is e közösség építéséért és a településük fejlesztéséért. 

Csak októberben veszi át hivatalosan a falu vezetését, de addig sem tervez tétlenkedni. “Ez egy nagyon nagy felelősség, de nyomást nem érzek. Én és a csapatom nagyon komolyan vesszük a szolgálatot. (…) Ez nem csak az én életemben lesz új fejezet, hanem remélhetőleg Pócsmegyer-Surány életében is” – jelentette ki Mwajas Kriszta.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Helyi Erő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top