nlc.hu
Életmód
Veszélyes IKEA-terméket hívtak vissza

Veszélyes IKEA-terméket hívtak vissza

Ilyet vásároltál? Azonnal vidd vissza!

Az IKEA visszahív bizonyos VARMFRONT hordozható töltőket (power bank) tűzveszély miatt. Arra kérik a vásárlókat, hogy aki rendelkezik:

  • VARMFRONT 10 400 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2038), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2313, 2316, 2318 vagy 2319
  • vagy VARMFRONT 5200 mAh kapacitású hordozható töltővel (modellszám: E2037), amelynek dátumbélyegzője (ÉÉHH) 2318, 2319 vagy 2322

ne használja tovább, és hozza vissza bármely IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárat vagy csereterméket kérhet. (A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.)

A visszahívott töltők:

Veszélyes IKEA-terméket hívtak visszaVeszélyes IKEA-terméket hívtak vissza

Mint kiderült, egyes VARMFRONT hordozható töltők gyártási hiba miatt tűzbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Ez a hiba csak a fent említett dátumbélyegzőkkel rendelkező termékekre korlátozódik, ezért ezeket a töltőket a vállalat visszahívja. A más dátumbélyegzővel ellátott VARMFRONT hordozható töltőket ez a visszahívás nem érinti.

Az IKEA amúgy idén januárban már visszahívott hasonló terméket, akkor az ÅSKSTORM 40 W-os USB-töltő használata jelentett kockázatot. A tápkábel elhasználódása nyomán ugyanis égési sérülés és áramütés veszélye állt fent.

Kiemelt fotó: illusztráció, Smith Collection/Gado/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top