nlc.hu
Életmód

Termékvisszahívás az IKEA-nál

Veszélyes terméket hív vissza az IKEA

Biztonsági kockázatok merültek fel.

Az IKEA visszahívja az ÅSKSTORM 40 W-os USB-töltőt, a tápkábel elhasználódása nyomán ugyanis égési sérülés és áramütés veszélye lehetséges. A cég arra kéri a vásárlóit, hogy ne használják ezentúl ezt a terméket, és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol visszakapják a teljes vételárát. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

tápkábel,

Az életveszélyes tápkábel – Fotó: IKEA

Az ominózus tápkábel esetében sérülés vagy törés fordulhat elő hosszabb használat után, amennyiben a kábelt a töltő köré tekerik vagy előre-hátra hajlítják.

A sötétszürke ÅSKSTORM 40 W-os USB-töltőt a modellszám (ICPSW5-40-1) alapján lehet beazonosítani, amely az USB-töltő hátoldalán lévő címkén található.

A napokban a Lidl hívott vissza egy készségfejlesztő játékot. A Playtive Fa nevű terméknél ugyanis az egyik alkotóelem sárga műanyag kupakja leválhat, és a kieső golyók a kisgyermekek és csecsemők számára fulladásveszélyt jelenthetnek. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatéríti az áruház.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top