nlc.hu
Életmód

Tovább emelheti az árakat az IKEA

Újabb áremelés jöhet az IKEA üzleteiben

A növekvő rezsi - és alapanyagárak állnak a drágulás mögött.
ikea

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a háború kitörése óta egyre többször fordul elő az, hogy az IKEA egyes termékeiből gyártási vagy szállítási problémák miatt készlethiány lép fel. Tavaly nyáron a cég még a nyitvatartását is lerövidítette: 2022 augusztusa óta hétfőtől szombatig 10:00 és 20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között kereshetik fel a vásárlók az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházat.

Most a Világgazdaság arról számolt be, hogy az áruházba betérve azt vették, hogy egyes termékek ára megemelkedett az előző hónapokhoz képest. A gazdasági hírportál megkereste a svéd cégóriást az üggyel kapcsolatban, akik a válaszukban kiemelték, hogy bár mindent megtesznek a kedvező árak fenntartásának érdekében, az infláció és a nyersanyagárak emelkedése hatással van rájuk.

„Az IKEA hosszú távú stratégiája szerint törekszik arra, hogy termékeit megfizethető szinten tartsa. Azonban az infláció, illetve a nyersanyag- és energiaárak emelkedése hatással vannak az árakra” – írták a közleményben.

A cég hozzátette, hogy folyamatosan keresik a lehetőséget arra, hogy csökkentsenek a költségeken és megtartsák az alacsony árakat: kiemelték, hogy legnépszerűbb termékeik – például a Kallax polcok – ára csökkent és így is 700 olyan terméket árulnak, aminek 1500 forint alatt van az ára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top