nlc.hu
Életmód
Bethesda Gyerekkórház elromlott klímaberendezése

Kifizeti a fenntartó a Bethesda Gyermekkórház elromlott klímájának költségét

A Magyarországi Református Egyház azután lépett, hogy a Bethesda Gyerekkórház adományokat kért a klímaberendezés megjavításához.

A Bethesda Gyermekkórház intézményi fenntartója, a Magyarországi Református Egyház kifizeti a kórház elromlott klímaberendezésének teljes szerelési költségét – írta a Telex a felekezet közleménye nyomán. A kórház csütörtökön kért adományokat, miután

Kifizeti a fenntartó a Bethesda Gyermekkórház elromlott klímájának költségét

elromlott a fül-orr gégészet műtőjének speciális klímaberendezése,

elbizonytalanítva a műtétek tervezhetőségét. A meghibásodott rendszer javítására és új légkondicionáló berendezések beszerzésére 10 millió forintot kértek – és többen adományoztak is. A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter például félmillió forinttal szállt be.

Az egyház szerint az intézmény az eddig beérkezett adományokat további helyiségek klimatizálására fordítja. Így pár héten belül hűteni tudják majd a sürgősségi várakozót, a sebészeti betegőrző kórtermet, a neurológiai betegfogadó teret, az ADHD ambulancia vizsgálóját, a génterápiás kórtermet és az otthonlélegeztetési alváslabort is.

Az elmúlt napokban több magyarországi kórházban is elromlott a klíma

a 30 fok feletti hőmérséklet miatt pedig műtéteket kellett elhalasztani. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) főtitkára szerint a klímaberendezés javítást nem havária helyzetben és rohammunkában kellene elvégezni, hanem tervezetten és meghatározott időnként kellene karbantartani a gépeket, szükség esetén pedig ki kellene cserélni őket.

A Magyar Kórházszövetség már öt évvel ezelőtt felmérte, hogy kevés klíma van a kórházakban, és a meglévők jelentős része is elavult, elhasználódott. A MOK főtitkára nem tud arról, hogy azóta történt volna ebben komolyabb előrelépés, miközben a betegek gyógyulását nehezíti a kórtermekben és vizsgálókban kialakuló hőség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top