nlc.hu
Életmód
Zavarta a hajnali fűnyírás, lövöldözni kezdett

Zavarta a hajnali fűnyírás, rálőtt a közmunkásokra egy debreceni férfi

Rendőrök vitték el az őrjöngő férfit.

Kora reggel nyírták a füvet a lakása előtt, emiatt igencsak bedühödött egy 61 éves férfi Debrecenben. Először csak agresszívan üvöltözött a két munkással, majd hirtelen előkapta a gáz-, és riasztófegyverét és a dolgozók közé lőtt – számolt be a Tények.

Mindkét munkás sokkos állapotba került, egyikük telefonon nyilatkozott. Elmondása szerint a földszinten lakó férfi káromkodva kezdett kiabálni velük, majd még durvább hangot ütött meg, ekkor már elővette a fegyverét és elsütötte. „Csak kiabált és kiabált, én elfordultam, beindítottam újra a fűkaszát, csak kiabált kifelé, megálltam, és ahogy megfordultam, láttam, hogy ki van nyitva az ablaka és egy fegyvert tart a kezében, és kilőtt az ablakon a rácson keresztül” – elevenítette fel a történteket Ruman István.

A golyó nem talált el senkit, ám a két munkást nagyon megrázta az eset. „Benne van még az emberben ez a sokk. Nem tudom, holnap tudok-e menni dolgozni” – tette hozzá.

A rendőrséget a munkások egyik főnöke riasztotta, akik még a helyszínen elfogták az agresszív lövöldözőt. Fegyverrel elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

Nem először fordult elő, hogy agresszióba torkollt a fűnyírás. Korábban egy nagypénteki fűnyírás végződött súlyos sérülésekkel Somogyban. Akkor, az esti órákban Somogydöröcskén egy 42 éves férfi szóváltást követően ököllel arcon ütötte a füvet nyíró szomszédját, aki 8 napon túl gyógyuló arc- és orrcsonttörést szenvedett. A bántalmazó – akit súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki – azzal magyarázta tettét, hogy idegesítette a fűnyírás.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top