nlc.hu
Életmód
Tévedés, hogy a WC-deszka miatt veszekednek sokat a párok

Tévedés, hogy a WC-deszka miatt veszekednek sokat a párok

A WC-használati szokások a párok 39 százalékának okoztak már konfliktust, a kellemetlen szagokat viszont az emberek kicsit több, mint a fele találja zavarónak – derült ki egy kutatásból. És akkor még a mellékhelyiségben eltöltött időről nem is beszéltünk... 

WC-használati szokások

A kutatásból – melyet Opinio készített a Zewa megbízásából – kiderült, hogy vannak különbségek a nők és a férfiak WC-használati szokásai között mind az eltöltött idő, mind a közben végzett tevékenységek tekintetében. A férfiak átlagosan közel kétszer annyi ideig tartózkodnak a mellékhelyiségben: a nők esetében 4 perc körül alakul az átlag, míg a férfiaknál ez az érték 7 perc. A nők 26 százaléka a lehető leghamarabb elhagyja a WC-t (vs. férfiak 14%-a), 5-10 percet a nők 21%-a, a férfiak 30 százaléka tölt ott, míg 10 percnél is többet a nők 9%-a, a férfiak 16 százaléka.

A férfiak gyakrabban és többféle tevékenységet végeznek a mellékhelységben: az okostelefon használata vezet mindkét nem esetében, ezen kívül az olvasás, a telefonálás és a zenehallgatás is szerepel a listán. Az ajtón keresztüli beszélgetéssel és a rejtvényfejtéssel azonban a nők töltenek el több időt, előbbit 8, míg utóbbit 3 százalékuk végzi rendszeresen.

Bár a közhiedelemben él a vélekedés, hogy a WC-ülőke fel/lehajtása a leggyakoribb problémaforrás, a kutatás cáfolja ezt. A párkapcsolatban élők többségének soha (nők: 55%, férfiak: 66%) vagy mindössze alkalomszerűen volt párkapcsolati konfliktusa a mellékhelység használatával kapcsolatban, a gyakori problémáról beszámolók aránya mindössze 4 százalék. A konfliktusok fő forrása ugyanis a WC-n töltött idő (43%), a sürgetés (41%), és a tisztaság (27%) a WC-ülőke le/felhajtása csak a párok 22 százalékának okoz problémát, amelyet a WC papír helyesnek vélt használatával kapcsolatos nézeteltérés (21%) követ.

Tévedés, hogy a WC-deszka miatt veszekednek sokat a párokFontos eredménye a kutatásnak, hogy a párok többsége megvitatja a WC-használat kérdéseit a partnerével, de a válaszadók 18%-ának még mindig többnyire, vagy kifejezetten tabutémának számítanak ezek a kérdéskörök, a nemek közül pedig a férfiaknál magasabb valamelyest a tabusítást érzékelők aránya. A párok nagy részének nincs semmilyen szabálya a WC-használatra, vagy az összeszokás során kialakított közös rendszert használják sikeresen. További érdekesség, hogy 10 százalék körüli azok aránya, akik úgy nyilatkoztak, hogy nincsenek szabályaik, de segítene nekik, ha lennének.

Kellemetlen szagok

A kellemetlen szagok megosztják a válaszadókat, kicsit több mint a felüket inkább zavarja (nagyon zavarja: 17%, inkább zavarja: 38%), míg másik részük elfogadja a létezésüket. A párkapcsolatban lévőknek 45%-a nyilatkozott úgy, hogy a kellemetlen szagok miatt kényelmetlen számukra, ha párjukkal közvetlenül egymás után használják a mellékhelyiséget. A tisztítószerek szaga kevésbé bántó, de így is az emberek 28%-át nagyon vagy inkább zavarják ezek az illatok.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top