nlc.hu
Életmód
Nébih-ellenőrzés balatoni büfékben

Borzalmas állapotok több balatoni büfében is: volt, hogy hemzsegtek a legyek a földön tartott húsok körül

Lecsaptak az élelmiszerellenőrök az északi és a déli parton.

Megdöbbentő körülmények fogadták a Nébih szakembereit a több Balaton-parti vendéglátóhely konyháiban a nagy razzia során. Több helyen elképesztő kosz volt, és előfordult, hogy hemzsegtek a legyek a földön tartott húsok körül. “A rovarhálókra nem figyeltek oda, illetve több esetben azt tapasztalták azt a kollégáim, hogy nem volt megfelelő a berendezési tárgyak, eszközök takarítottsága. Azonban szerencsére nem került arra sor, hogy bármelyik vendéglátóhely működését azonnal fel kelljen függeszteni” – mondta el a Tényekben Helik Ferenc, a Nébih ellenőrzési elnökhelyettese.

Ám így is megbüntettek több vendéglátóhelyet, mert nem csak a higiéniával voltak gondok, hanem azzal is, hogy sok helyen lejárt termékeket akartak felhasználni. A Nébih ellenőrei ugyan az elmúlt évekhez képest javulást tapasztaltak, ám 4 esetben még így is eljárást kellett indítaniuk, valamint több mint 250 kiló félkész ételt és más lejárt szavatosságú alapanyagot kellett kivonniuk a forgalomból. Az érintett éttermekre többszáz forintos büntetést szabtak ki.

A Nébih akciója amúgy az egész országra kiterjed. Augusztus 15-ig a grillsajtokat, a görögdinnyét és a növényvédőszereket fogják ellenőrizni a szakemberek.

Az élelmiszerellenőrök legutóbb a strandbüfékre és a street food árusító helyekre csaptak le. Az akkori razzia során 3,3 millió forintos bírságot szabtak ki 48 eljárásban, és 205 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból. 

Kiemelt fotó: Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top