nlc.hu
Életmód
80 kutyával élt brutális körülmények egy zalai nő

Kutyatetemekkel volt tele egy zalai nő hűtőládája, sokkot kaptak az állatvédők

Még a sokat látott szakemberek sem voltak felkészülve arra, ami őket fogadta.

Lefagyasztva, papírba csomagolva 21 kutyatetemet talált a rendőrség egy zalakoppányi nő mélyhűtőládájában – számolt be a Tények. A 67 éves német állampolgárságú nő gyűjtötte az állatokat, összesen 78 kutya élt brutális körülmények között a házában, amik egymás között szaporodtak. A padlót – amelyet széklet és vizelet borított – évek óta senki sem takarította, elviselhetetlen volt a bűz. Volt, olyan kutya, amelyik soha nem volt kint az udvaron, és féltek az emberi érintéstől.

Az állatkínzóra a kormányhivatal, az állatvédő szervezetek, a hatósági állatorvos és a rendőrség együtt csapott le egy jól felépített akció keretében.

“Az egész település drukkolt, hogy megmeneküljenek innen az állatok. A jegyző elsírta magát, ahogy meglátta a körülményeket. (…) Nem lehet leírni az a szagot, azt a látványt, azt az érzést, ami minket ott fogadott” – mondta el Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány elnöke.

Az ebek többsége alultáplált volt, hiányoztak az oltásaik is. A nő ellenállt, amikor lefoglalták az állatait. Állatkínzás büntet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

A kimentett kutyákat szervezetek fogadták magukhoz.

Amúgy egy évvel ezelőtt a Borsod vármegyei Perén szintén lefagyasztott kutyatetemeket találtak a mélyhűtőben az állatvédők egy holland nőnél.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top