nlc.hu
Életmód
Ezekben a cukrászdákban ehetsz Országtortát

Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei Országtortát

Itt a lista!

Mint arról korábban beszámoltunk, a váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László Zöld Málna elnevezésű málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes alkotása lett.

Mákvirág

A Mákvirág – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A győztes tortákat augusztus 19-től vásárolhatjuk meg Budapesten, a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint több mint 500 cukrászdában országszerte. A Magyar Cukrász Ipartestület közzétette honlapján a 2024-es Magyarország Tortáját és a 2024-es Magyarország Cukormentes Tortáját árusító cukrászdákat.

Zöld Málna

A Zöld Málna – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A torták minőségének védelme érdekében csak az év végétől lesznek nyilvánosak a győztes kreációk receptjei.

Amúgy augusztus 18. és 20. között a Magyar Ízek Utcájában a Szent István-napi kenyérverseny idei díjnyertes sós sétálósüteményét, a Varga Pékség Pásztor reggeli elnevezésű alkotását is megkóstolhatjuk.

A francia croissant vajas, lágy íze, a házi juhtúró, sonka és lilahagyma tökéletes harmóniát alkot ebben a termékben. A croissant szegedi paprikával színezve pedig különleges textúrát, küllemet és kiváló zamatot ad” – jellemezte péksütijét Tanács András, a fődíjas harapnivaló megálmodója.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top