nlc.hu
Életmód
Csirkeszárnyat evett - átfúrta a vakbelét

Csirkeszárnyat evett – átfúrta a vakbelét

Még csak nem is emlékezett rá, hogy lenyelt volna valamit...

Ha csirkeszárnyakat tervezel enni a hétvégi grillpartin, gondold át még egyszer, egy tunéziai férfi ugyanis életmentő műtéten esett át, miután egy csontdarab átfúrta a vakbelét, és belső vérzést okozott.

A 77 éves férfi tompa hasfájással fordult orvoshoz, ám sem láza, sem bélműködési zavara nem volt, úgyhogy az orvosok először daganatra gyanakodtak. A CT-vizsgálat során azonban megdöbbentő dolgot fedeztek fel: egy két centiméter hosszú csontdarab fúródott a beteg vakbelébe, súlyos fertőzést okozva, ami hamarosan akár halált is okozhatott volna.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

A csirkecsontok emésztése emberi szervezet számára lehetetlen, és törékenységük miatt könnyen éles darabokra törhetnek, amelyek átfúrhatják a gyomor-bél traktus lágy szöveteit. A férfi vakbelében rekedt csontdarabot végül műtéti úton távolították el, és a vakbelét is ki kellett venni. Négy napos megfigyelés után hazaengedték, egy évvel később pedig már szerencsére semmilyen szövődményt nem tapasztaltak.

Ami pedig még bizarrabbá teszi a történteket: az idős férfi, aki fogak nélkül élt, még csak nem is emlékezett rá, hogy lenyelt volna bármit, ami ezt a súlyos állapotot okozhatta volna. (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top