nlc.hu
Életmód
Mikropéniszéről vallott a férfi

„Így mondom el a randin, hogy mikropéniszem van” – őszintén mesélt az érintett férfi

Őszintén mesélte a névtelen férfi, hogy mit szólnak méretéhez partnerei, ő pedig hogyan éli meg lelke mélyén a helyzetet és a reakciókat.

Redditen osztotta meg tapasztalatait és érzéseit egy névtelen férfi, aki elmesélte, hogyan kezeli szexuális életét minden téren befolyásoló, nem mindennapi helyzetét: mikropénisze van.

Mikor mikro egy pénisz?

A „mikropénisz” hivatalosan olyan, abnormálisan kis méretű péniszt jelent, amely felnőttkorban teljesen erektált állapotban nem éri el a 9 centimétert. A diagnózis pedig már csecsemőkorban is kimondható, ez ugyanis nem olyan állapot, mely csak idővel alakul ki. „Egy kisbaba hímvesszőjének mérete körülbelül 2,5 centiméter. Ha ennél kisebb pénisszel jön a világra, akkor mikropéniszről beszélhetünk” – magyarázza Dr. Audrey Rhee urológus.

Már szex előtt elárulja a helyzetet

A fórumot nyitó férfi, aki az Egyesült Államokban él, azt állítja, az ő méretei egészen rendkívüliek, csak éppen nem a pozitív értelemben: mint mondja, pénisze ernyedt állapotban mindössze 0,6 centiméter hosszú, emiatt pedig bőven át kellett már élnie számtalan nagyon is kínos pillanatot. Talán éppen ez az oka annak, hogy sokkal jobban szeret most már nyílt lapokkal játszani, így próbálva a lehető legkisebbre csökkenteni a traumát. Nem várja meg, hogy magától derüljön ki a helyzet, inkább elébe megy és még azelőtt közli őszintén partnerével a pontos méreteket, hogy egyáltalán levetkőznének egymás előtt.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

„Nem szoktam hazudni erről – írta. – Amikor még csak ismerkedünk egymással, de már elkezdünk beszélgetni a szexről, előjövök az igazsággal. Volt már példa rá, hogy az események egyszerűen csak megtörténtek, én pedig csak reméltem közben a legjobbakat, de ezekben a helyzetekben gyakran nagyon kínos pillanatokat éltünk át mindketten, a partnerem is és én is”.

Olykor eluralkodik rajta a fájdalom és önbizalomhiány

A hozzászólások között több férfi is megemlítette a társadalmi elvárást és nyomást, mely a férfiakra nehezedik méreteik kapcsán. „Hogyan reagálnak a nők, amikor szembesülnek ezzel? Úgy tűnik, elfogadtad a helyzetedet. Mindig így kezelted, vagy időbe telt, míg kialakítottad ezt a hozzáállást?”

A férfi bevallotta, hogy a helyzet időnként mélyen megviseli, még akkor is, ha igyekszik a legtermészetesebb módon kezelni állapotát. „Szinte minden partnerem csalódott volt, amikor megtudta. A legtöbbször kínos, kellemetlen helyzet alakult ki, éreztem rajtuk, hogy ők is így érzik. Így aztán igen, az önbizalomhiány néha teljesen eluralkodik rajtam, de ez van, ezzel kell együtt élnem” – osztotta meg érzéseit a fórumozókkal. A javaslatokra pedig, melyek azt tanácsolták, fejlessze azokat a szexuális készségeit, melyek teljesen függetlenek a pénisztől, megjegyezte, hogy sajnos ez a módszer nem mindig működik. „Sok nő, akivel találkoztam, egyszerűen csalódott volt, amikor meglátta a méretemet, és gyakran nem is jutottunk már tovább az ismerkedés korai szakaszainál” – magyarázta.

Nem csak partnerei nevetik ki őt

Mint kiderült, nem csupán a pártalálásban, de életének más területein is nehézséget okoz számára a helyzete. „Már gyerekként kerültem a fiú öltözőket, a strandokat és az uszodákat, mert szégyelltem a méretemet. Később a randizás és a szex is szinte mindig kínos és kellemetlen volt emiatt. Az évek során sokan kinevettek és gúnyoltak, még a munkahelyemen is” – írta a szomorú összefoglalást, egy lehetséges műtéttel kapcsolatban pedig nem bizonyult túl optimistának. Ezek ugyanis nagyrészt illegálisak, kockázatosak és drágák, akár jóval több kárt okozva, mint előnyös változást. (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top