nlc.hu
Életmód
Szexuális zaklató edző Hosszú Katinka klubjánál

Szexuális zaklatással vádolják Hosszú Katinka klubjának egyik edzőjét

Már az úszószövetségnél az ügy.
Hosszú Katinka

Vizsgálóbizottság felállításáról döntött a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöksége, miután arról jutott el hozzájuk információ, hogy az Iron Swim úszóklub egyik edzője etikátlan, szexuális célzásokra épülő kommunikációt folytatott női sportolókkal – írja a hvg.hu.

Hosszú Katinka klubja egy edzőjük ellen írt terhelő levelet a Magyar Úszó Szövetségnek, bejelentve, hogy az érintett személy több úszónőnek etikátlan, szexuális ajánlatot tett, a kommunikációja pedig elfogadhatatlan volt. Az augusztus végi keltezésű levelet – amely a hvg.hu birtokába került – a háromszoros olimpiai bajnok anyósa, az Iron Swim alelnöke juttatta el a MÚSZ-hoz, amely etikai bizottság felállításáról döntött az ügyben.

Az ügy már tavasszal kirobbant, ám az edzőt akkor nem rúgták ki, sőt azóta is Hosszú Katinka egyesületénél dolgozik. Az Iron Swim április 20-án „munkáltatói figyelmeztetést adott” a trénernek, a dokumentumot a klub elnöke, maga a háromszoros olimpiai bajnok úszó írta alá.

Az Index úgy tudja, a szexuális zaklatással vádolt edző a napokban önként távozott az egyesületből, 16 tanítványával együtt. Ez utóbbi információval függhet össze az is, hogy Hosszúék miért hívták fel a szövetség figyelmét az ügyre és küldték el az áprilisi munkáltatói figyelmeztetést: amennyiben az edzőt eltiltják az úszóedzői sportszakmai tevékenység gyakorlásától, a tanítványait sem viheti magával.

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top