nlc.hu
Életmód
Pizsama és hálóing mosása

Ilyen gyakran kell(ene) hálóruhát cserélned

Az illatos és puha pizsinél nincs kényelmesebb otthoni viselet, nem mindegy azonban, hogy két mosás között mennyi ideig „nyúzzuk” ezt a ruhadarabot!

Ha nem is mindenki, de az emberek többsége szeret komfortos „játszóruhába” bújni, ha tudja, hogy nem mozdul ki otthonról. Egy puha pizsinadrág, főleg a hűvösebb napokon tökéletes erre a célra, vagyis jóval több lehetőség rejlik benne annál, hogy a hálótársad legyen.

Ilyen gyakran kell(ene) hálóruhát cserélned

Hajmeresztő statisztika

Bár nem számít világmegváltó kérdésnek, hálóruha-témában is készült felmérés. Ebben arra voltak kíváncsiak, ki mennyi ideig használja a pizsamáját vagy hálóingét, mielőtt a szennyeskosárba dobná. Nos, az eredmény egészen elképesztő: a megkérdezettek átlagosan két hétig viselik a hálóruhájukat, ami jóval túlszárnyalja az ajánlásokat.

Valószínűleg nem kell hosszan magyaráznunk, hogy az akár hetekig tartó pizsamaviselet egyáltalán nem nevezhető higiénikusnak még akkor sem, ha rendeltetésszerűen, csak alváshoz használod a hálóruhát.

Ideális esetben legalább 7-8 órát töltesz a pizsidben vagy hálóingedben, ezalatt pedig beleizzadsz, elhalt hámsejtek és különféle testnedvek tapadnak rá – főleg akkor, ha alsónemű nélkül viseled. A hozzáértők szerint az lenne az ideális, ha minden másnap tisztára mosott hálóruhába bújnál. Most pedig azt is megtudhatod, hogy érdemes mosnod kedvenc pizsijeidet!

Megnézem
Összes kép (5)

Fotó: Getty Images – David Zach

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top