Mit egyél, ha fel akarod turbózni az energiaszinted?

nlc | 2024. Október 10.
Amikor most azonnal kell az energiaturbó, mert egyszerűen nem vagy képes ébren maradni, akkor az alábbi ételek gyorsan segíteni fognak.

Előfordult már, hogy bármit csinálsz egyszerűen nem tudsz kitörni a fáradtság mélypontjából? Ilyenkor egy csodaszerre van szükséged: az alábbi élelmiszerek erre nagyon alkalmasak lesznek. A gyors és azonnali energiaturbóhoz ezekhez biztosan fogsz tudni fordulni.

Mogyoróvaj

Egészséges zsírokat, proteint és rostokat tartalmaz a mogyoróvaj, ami stabil és fenntartható energiakibocsátást biztosít. A benne található magnézium egy olyan ásványi anyag, ami komoly szerepet játszik az energiatermelésben is. Tehát ha egy gyors turbóra vágysz, kenj meg egy kis mogyoróvajjal egy teljes kiőrlésű toastot vagy kekszet. Esetleg használd mártogatósnak gyümölcsökhöz, vagy add hozzá egy smoothie-hoz. (De nem áruljuk el senkinek, ha kikanalazod egyenesen az üvegből.)

Banán

Igazi energia-szupersztár a banán: bőségesen tartalmaz káliumot, magnéziumot, B-vitamint, rostokat és szénhidrátot. A gyümölcsben háromféle természetes cukor is van – glükóz, fruktóz és szacharóz –, és mindegyik más-más sebességgel szívódik fel, ami azt jelenti, hogy az éppen aktuális löket mellett szétszórva is kapod az energiát.

Fotó: Getty Images/ thesomegirl

Magok

A mandula, a pisztácia, a dió, a napraforgómag és a tökmag a kedvenc energianövelőid közé fog tartozni. A magvak nélkülözhetetlenek a tartós energiához: fehérjét, egészséges zsírokat, szénhidrátokat és rostokat tartalmaz. Viheted őket magaddal is, és bármikor készen állnak, amikor csak szükséged van menet közben egy kis energiaturbóra.

Alma

A „most azonnal energiát”-pillanatokért harapj bele egy almába. Fruktóz tartalmát a szervezetünk pillanatok alatt energiává tudja változtatni. Emellett pektin is van benne, ami támogatja a bélrendszer egészségét – az egészséges bélrendszer pedig hatékonyabb tápanyagfelszívást és ezáltal állandó energiatermelést jelent. A benne lévő C-vitamin pedig már csak hab a tortán!

Víz

Nagyon kézzel fekvőnek tűnik, és éppen ezért elfedkezünk róla, de a dehidratáltság a fáradtság nagyon gyakori oka. Legalább a saját testsúlyunk felét kell meginni folyadékban, de legalábbis nyolc pohár vizet. Sokat fog segíteni.

via

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version