nlc.hu
Életmód
Óraátállítás és őszi szünet egy időben

Óraátállítással indul az őszi szünet

Egy időre esik az óraátállítás és az őszi szünet kezdete.

Napokon belül kezdődik az őszi szünet: a köznevelésben és a szakképzésben tanulók számára október 26-án startol el a több mint egyhetes pihenés. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 25. (péntek), és egészen november 3-ig élvezhetik a kikapcsolódást a diákok. Az őszi szünet utáni első tanítási nap november 4. (hétfő) lesz.

Remek hír a tanulóknak, hogy már az őszi pihenés elején plusz egy óra alvással számolhatnak, mivel éppen az őszi szünet kezdetére esik a téli időszámítás elindulása. Október 27-én (vasárnap) hajnalban kell ugyanis 1 órával visszatekerni az óramutatót (hajnali 3 óráról 2 órára), így már az őszi szünet elején kapnak plusz egy óra pihenést a diákok.

A téli időszámítás amúgy 2025. március 30-ig tart.

Ám nem mindenhol adnak őszi szünetet. Mint arról korábban írtunk, vannak olyan intézmények, ahol csak az október 23-i és november 1-jei munkaszüneti napokkal kell beérniük a diákoknak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top