nlc.hu
Életmód
Így használod az air fryert? Katasztrófa lehet az eredménye!

Így használod az air fryert? Katasztrófa lehet az eredménye!

Komoly következményei lehetnek, ha az air fryerbe alufóliát teszel! És nem csak az étel láthatja kárát...

A légkeveréses sütők egyre népszerűbbek az utóbbi években. Van azonban egy hiba, amit ha elkövetsz, az tönkreteheti a végeredményt.

Egyre több ember számára vált bevált főzési és sütési rutinná az air fryer használata. Nem meglepő a népszerűsége, hiszen egyszerű és egészséges alternatívát kínál az étkezésekhez. Akad azonban, ami jobb, ha eszedbe sem jut a használatakor: a fólia használata.

Gyakran vetünk be alufóliát annak érdekében, hogy egyenletes legyen a hőeloszlás a sütés során és ne száradjon ki az étel. Ha hagyományos sütőben alufóliával takarjuk le például a húsokat, akkor extrán ízletesek és szaftosak maradnak, sőt még az is elkerülhető, hogy megégjenek.

Nagy segítség sütésnél az alufólia, de az air fryer-ben ne használd! (Fotó: GettyImages)

Nagy segítség sütésnél az alufólia, de az air fryer-ben ne használd! (Fotó: GettyImages)

A szakértők azonban óva intenek attól, hogy air fryer esetében akár csak eszünkbe jusson ez a megoldás!

A fólia ugyanis akadályozza a légkeveréses sütőben a légáramlást, ez pedig ahhoz vezet, hogy az étel végül nem sül megfelelően, hanem egyenetlen, itt-ott akár nyers végeredményt kapunk.

A Philips még figyelmeztetést is adott ki, hogy sütőpapír vagy alufólia használata esetén fennáll a veszélye, hogy azok a fűtőelembe szorulnak és meggyulladnak. Ráadásul egy 2019-es tanulmány arra is rámutatott, hogy bizonyos élelmiszerek, mint amilyen a hal és a paradicsom, képesek lebontani a fóliában lévő alumíniumot és előidézni annak részleges felszívódását.

via

Ez is érdekelhet Airfyer Megnézem

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top