nlc.hu
Gasztro

Erre figyelj, ha air fyrert használsz

Erre nagyon figyelj, ha air fryert használsz!

A forró levegős sütő, azaz az air fryer egy igazi csodagép tud lenni. De van valami, amire a szakértők szerint érdemes fokozottan odafigyelni.

Az utóbbi néhány évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend az air fryer. Nem véletlenül: elmondhatatlanul sok mindent készíthetünk benne, ráadásul miután kisebb, mint egy átlagos sütő. Emellett gyorsabban süti készre az ételt, miközben jóval kevesebb energiát használ.

Van azonban egy kulcsinformáció, amire a szakértők szerint érdemes odafigyelni a biztonságunk érdekében. A lényege végsősoron abban merül ki, hogy bedugva tartod-e a forró levegős sütőgépet. Vannak, akik ha nem használják a sütőt, elpakolják, mert egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy állandóan elöl legyen. Míg mások, mivel folyamatosan igénybe veszik, a konyhapulton tárolják – és ezáltal a konnektorból sem húzzák ki.

Airfyer

Fotó: i’am/Getty Images

„Az air fryer, a többi konyhai eszközhöz hasonlóan akkor is használja az elektromosságot, amikor nincsen bekapcsolva, de áram alatt lenne. Bár, ha ki van kapcsolva, a fogyasztás relatíve alacsony, így is hozzájárulhat az energia pazarláshoz, és potenciális biztonsági rizikót okozhat, ha hosszútávon nem figyelünk rá” – magyarázta James Longley, a Utility Bidder igazgatója.

Lydia Mallinson, a ZWILLING menedzsere azt tanácsolta, hogy miután áram alatt van az eszköz, fokozottan figyeljünk akkor is, amikor takarítunk. Mindig húzd ki az air fryert, amikor tisztítod, különösen, ha ehhez vizet is használsz. 

Ami a költségeket illeti, hasonlóan kell hozzáállnod az air fryerhez, mint a többi „zombi” eszközhöz, mint a mosógép vagy a szárító. A készenléti állapotban való tartás, vagy az, hogy nem húzod ki a konnektorból és bekapcsolva marad, zabálja a pénzed. Kapcsold ki.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top