
Fotó: Getty Images – FlashSplash
Nem azt mondjuk, hogy a tej nem jó kalciumforrás, hiszen 100 grammonként 120 milligrammot tartalmaz, ez azonban smafu azokhoz az ételekhez képest, amiket hamarosan mutatunk!
Ezért kell neked a kalcium
A kalcium az egyik legismertebb ásványi anyag, amiről – tévesen – gyerekkorunktól kezdve azt hallgatjuk, hogy a tejben és a tejtermékekben található meg a legnagyobb mennyiségben.
Az sem igaz teljes mértékben, hogy kalciumra csak a csontjaid és a fogaid egészsége miatt van szükséged, ennél ugyanis jóval sokrétűbben hasznosul, amikor magadhoz veszed.
Fontos az egészséges izomműködéshez és szerepet játszik a szívritmus szabályozásában, miközben az idegrendszer kiegyensúlyozott működését is támogatja.
A megfelelő mennyiségű kalcium bevitele minden életkorban fontos, de kiemelten érdemes rá odafigyelni gyerekkorban, kamaszkorban, a változókorban és az időseknél, amikor nagyobb mértékű a csonttömegvesztés és a csontritkulás kialakulásának kockázata.
Ételek, amikben több kalcium van, mint a tejben



