
Az okostelefonokba épített digitális asszisztensek mára a mindennapok részévé váltak. Bár a szolgáltatók szerint a hangrögzítés csak aktiválás után indul el, a gyakorlatban előfordulhatnak téves felismerések, amikor a rendszer véletlenül is elindul. Ilyenkor akár olyan beszélgetések is rögzítésre kerülhetnek, amelyeket a felhasználó nem szeretett volna megosztani. Ám van lehetőség a beállítások módosítására és a korábban rögzített hanganyagok törlésére is – hívja fel a figyelmet a Femcafé cikke.
A hangrögzítés kikapcsolása
A hangalapú tevékenységek rögzítését egy külön beállítás szabályozza, amely lehetővé teszi a funkció ki- és bekapcsolását.
A telefon beállításai között a Google menüpontot kell megnyitni, majd az adatvédelemmel kapcsolatos részen belül az előzmények kezelését kiválasztani. Itt található az a lehetőség, amellyel a hangrögzítés megszüntethető.
A korábban rögzített hanganyagok törlésére is van lehetőség. Ezek a felvételek egy külön felületen érhetők el, ahol a felhasználó áttekintheti azokat, és eldöntheti, mit szeretne megtartani.
A Google digitális asszisztens korlátozása
A rendszeres ellenőrzés és törlés segít abban, hogy jobban kontroll alatt tartsuk a személyes adatainkat.
Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images
Ez is érdekelhet:
- Ha nem figyelsz erre töltés közben, tönkreteheted a telefonodat
- Kikapcsolt telefon mellett is kémkedhet utánunk a WiFi
- Ha a mobiltelefonod elkezdi ezt csinálni, azonnal ellenőrizd a bankszámládat