Életmód
Szponzorált tartalom

5 nyomós érv, amiért a legjobb választás egy gyógyfürdőbe tervezni a pihenést

Miért érdemes felvenni a bakancslistára Magyarország gyógyfürdőit? Hoztunk rá 5 nyomós érvet!

Magyarország termálvízkészlete az ötödik leggazdagabb a világon. Az egyre több és egyre magasabb színvonalú szolgáltatásoknak köszönhetően a gyógyfürdőkbe ma már nem csak a gyógyulásra vágyók utaznak, hiszen a wellnesst kulturális programokkal, borkóstolással is össze lehet kötni. És ez még nem minden!

Tudtad? Az ország 80 százaléka alatt található termálvízkészlet, amely a mennyisége mellett minőségileg is egyedülálló.

gyogyfurdo

Fotó: profimedia

Miért tegyük le a voksunkat a gyógyfürdős pihenés mellett?

Nem kell aggódni, mikor szakad a nyakunkba az ég

Egy gyógyfürdős nyaralás alkalmával nem kell foglalkozni az időjárás-előrejelzéssel, mert a fedett medencékben teljesen mindegy, mikor, hol és mennyit esik az eső.  Ellenben egy balatoni nyaralást könnyen derékba törhet egy nyári vihar: lehűl a levegő, csökken a víz hőmérséklete, aminek következtében néhány napig egészen biztos, hogy nem tudunk fürödni, és élvezni a nyaralásunkat.

Elvonulhatunk

Számos fürdő ma már fontosnak tartja, hogy az óriáscsúszdák és vízi attrakciók kedvelői mellett azoknak az igényeit is kielégítse, akik kifejezetten egy csendes fürdőzésre, relaxációra vágynak legalább a szabadságuk alatt. Egy gyógyfürdőbe ezt is megkapja, aki erre vágyik!

Lehetőségek tárháza vár

Egy fürdőkomplexum ma már többlépcsős felépítésű: ha úgy tartja kedvünk, fürdőzhetünk a meleg gyógyvízben vagy úszhatunk egy nagyot a feszített víztükrű medencében – amire év közben körülbelül sosem adódik lehetőségünk – vagy strandolhatunk, csúszdázhatunk a létesítmények kültéri medencéiben, de ha egy jó masszázsra, szaunára vágyunk, akkor az a lehetőség is adott!

Építs kapcsolatokat!

A fürdőknek van egy közösségformáló szerepük is. Sokak számára a fürdő az a hely, ahol a család, barátok, ismerősök mélyebben elbeszélgethetnek, mert a rohanó hétköznapokban erre nincs lehetőség. A fürdőkben – a víz jótékony hatása mellett – nyugodt körülmények között élvezhetjük a másik társaságát, de arra is tökéletes fórum, hogy új ismerősöket, barátokat szerezzünk.

Tipp: Használjuk ki a gyógyvíz relaxációs hatásait, a fürdőzés tökéletes stresszoldó!

Gyógyulhat a testünk és a lelkünk

A gyógyvizes fürdőzéssel a bőrön át felszívódó ásványi anyagokkal segíthetünk mozgásszervi és egyéb panaszainkat enyhíteni, de mikor máskor, ha nem a pihenés alatt érdemes kipróbálni egy-egy izgalmas masszázst, iszappakolást vagy víz alatti vízsugármasszázst. A gyógyvizes nyaralások alatt élményeket gyűjthetünk, és közben vidáman gyógyulhatunk.

Oszlassuk el a tévhiteket! Gyógyvíznek nevezzük azt a vizet, amely az egészségügyi rendeletben szabályozott fizikai tulajdonsága, illetve kémiai összetétele szerint gyógyhatásúnak minősül, tehát igazoltan betegségek gyógyítására alkalmas ásványvíz. A gyógyvizek Magyarországon általában – de nem feltétlenül – termálvizek, azaz 30 °C feletti hőmérsékletűek.

A meghatározott hőfoknál melegebb, a föld mélyéből feltörő vagy mesterségesen felhozott ásványvizeket nevezik termálvíznek. Ez az érték Európában 20 °C. Magyarországon – tekintettel a kedvező geológiai adottságokra – csak azokat a vizeket minősítik termálvíznek, amelyeknek hőmérséklete eléri vagy meghaladja a 30 °C-ot.

(Nyitó kép: profimedia)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top