Életmód

Ezeket a hibákat ne kövesd el, és nem lesz rémálom az esküvőd

Ha esküvőszervezésre adod a fejed, abban egy nagyon jó dolog van: hogy ugyanezeket a köröket már nagyon sokan lefutották előtted, így ha okos vagy, tanulsz mások hibáiból, és tökéletes lesz a nagy nap.

Válassz olyan ruhát, ami kényelmes is!

Nem csupán gyönyörű és elképesztő, és álmaid ruhája, hanem olyan, amiben tényleg jól érzed magad. Megvolt az az esküvő, amikor a menyasszony egész este a ruháját húzkodta felfelé, mert a pánt nélküli ruha folyton lecsúszott róla? Vagy akinek a kristályokkal kirakott ruhája egy óra múlva szögesdrótként nyomta a bőrét? Te ne legyél ilyen menyasszony.

Hagyj időt a készülődésre aznap!

Ne sürgesd a fodrászt és a sminkest, csak azért, mert késésben vagy. Jó, könnyű mondani, de ne legyél késésben! Mégis csak az esküvői sminkedről van szó, a fotókon úgy fogsz kinézni örökre, ahogy a sminked sikerült aznap.

Ezeket a hibákat ne kövesd el, és nem lesz rémálom az esküvőd

Ne hívd meg a szingli exedet!

 De tényleg ne hívj meg senkit kényszerűségből vagy azért, mert illik. Persze ha mondjuk az egyik jó fej unokatesódnak rettenetes a párja, nincs mit tenni, de ha tudod Imre bácsiról, hogy részegen képtelen viselkedni, maradjon otthon. Ez tényleg a ti napotok, és nem akarsz idegeskedni azon, hogy vajon Imre bácsi jól fog-e viselkedni.

Ne kérj szívességet a barátoktól, utólag megbánod!

Persze jó lenne minél olcsóbban megúszni az esküvőt, de ha a barátaidat kéred meg, hogy szívességből fotózzanak, vagy legyen valaki a DJ, vagy netán a videós, ne felejtsd el, hogy később – ha mondjuk nincsenek megörökítve a szerinted legfontosabb pillanatok – nem kérheted számon, hiszen szívességből vállalta. Ha ezen a verzión gondolkozol, akkor számítsd bele, hogy a szívesség az szívesség.

Ezeket a hibákat ne kövesd el, és nem lesz rémálom az esküvőd

Ésszel a diétával

“Három hónap alatt igazi kiállhatatlan perszóna lett belőlem, annyira túlzásba vittem a fogyókúrát, és annyira ideges voltam, hogy az esküvőm előtti három-négy napban már alig bírtam enni, életem nagy napját pedig szinte teljesen üres gyomorral csináltam végig. Erőtlen voltam, rám tört egy kiadós migrén, az első felestől pedig azonnal berúgtam. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, elájulok.” (Kinga)

Nézd meg ezt a csodás gifgyűjteményt az esküvői bakikról!
 

Ne hagyd a vendégeket unatkozni!

Ha mondjuk a szertartás után mentek fotózkodni, miközben a vendégsereget beterelitek a vendéglőbe, gondoljatok arra is, hogy addig se unatkozzanak a rokonaitok. “Egyszer voltam olyan esküvőn, ahol várni kellett a menyasszonyra és a vőlegényre a szertartás után, már az étteremben ültünk, és legalább egy óra eltelt, mire megérkeztek, viszont addig nem szabadott az alkoholos pulthoz menni, mert a pincérek elhessegettek, és se kaja, se zene nem volt. Nagyon rosszul indult így a buli.” (Kata)

Ezeket a hibákat ne kövesd el, és nem lesz rémálom az esküvőd

Kérdezd meg a leendő házastársadat is!

Ne akarj mindent egyedül kiválasztani, egyedül kitalálni, fontos, hogy ez nemcsak a te nagy napod, hanem a társadé is. Nagyon rossz lesz az esküvő alatt, ha azt érzed, hogy a férjed/feleséged feszeng, mondjuk azért, mert nem akart 300 embert meghívni, mint te, csak ötvenet…

Az ültetési rend fontos

Tényleg fontos, mert nyilván nem akarod, hogy a legjobb barátnőd üljön a legmesszebb, és azt sem, hogy a a köztudottan balos család a köztudottan jobbos mellé üljön, pláne ha ez egy sima családi ünnepségen is gondot okoz. Szánjatok erre időt!

Az OTP Bank szakértőjének tippje a témában:
“Az én esküvőm is közeleg, őszre tervezzük, és persze mi is minél emlékezetesebbé szeretnénk tenni a nagy napot. Nagy a csábítás, de akkor sem érdemes magunkat túlzott költségekbe verni. Egy kis ötletességgel, kreativitással viszont nagyobb többletkiadások nélkül is sokat megvalósíthatunk az álmainkból anélkül, hogy romba döntenénk az esküvői költségvetést. Én például az asztali díszeket saját kezűleg készítem, a helyszín pedig a vőlegényem családjának étterme lesz. Ha végül mégis úgy áll a helyzet, hogy kissé alultervezte az ifjú pár az esküvői költségeket, akkor sem kell kétségbeesni: egy okosan felvett személyi kölcsön segíthet abban, hogy valóban felejthetetlen legyen az esküvő” – javasolja Németh Friderika, az OTP Bank reklámjaiból is ismert banki ügyintéző.

 

Még több cikk az esküvő témában az NLCafén:

Mentés

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top