Gesztenyés-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók a mascarponekrémhez:
1 doboz szarvasi mascarpone (250 g)
150 ml zsíros tejszín
3 tojás
40 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
A gesztenyés krémhez:
90 g étcsokoládé
50 g vaj
400 g gesztenyemassza
50 g cukor
100 ml tejszín
A poharak aljára:
300 g panettone
250 g meggybefőtt
Elkészítés
A csokoládét törjük össze, és a vajjal együtt gőz felett olvasszuk meg. Hagyjuk kicsit hűlni.
Daraboljuk fel a panettonét, és osszuk el a poharak alján. Szórjuk meg a lecsöpögtetett meggyel. A gesztenyemasszát törjük össze, tegyük hozzá a cukrot, a tejszínt, és keverjük krémesre. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és keverjük simára. Osszuk el a poharakban.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a fellazított mascarponét. Verjük föl a 150 ml tejszínt, és keverjük a krémhez. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ezt is óvatosan keverjük a masszába. A kész krémet kanalazzuk a gesztenyekrém tetejére. Néhány órára tegyük hűtőbe tálalás előtt.
A recept és a kép forrása: szarvasimozzarella.hu
Mascarponéval töltött datolya
Hozzávalók
2 ek. szarvasi mascarpone
6 szem medjoul (király) datolya
1 tk. reszelt marancshéj
1 ek. felaprított dióbél
2-3 ek. kakaópor
Elkészítés
Csippentsük le a kocsányos végét a datolyáknak, majd szedjük ki a magjait. A mascarponét keverjük össze a narancshéjjal és a dióval. Egy mokkáskanál segítségével töltsük meg a datolyákat a mascarponés töltelékkel. Végül forgassuk meg kakaóporban. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept és a kép forrása: szarvasimozzarella.hu