Életmód

Tényleg szexi, ha bírja a nő a csípőset?

Legtöbben magáért a csípős érzetért, és nem a pozitív élettani hatásért esznek erőset.

A 2300 fő bevonásával készült felmérésből kiderült, hogy vannak, akik az égető érzést (35%), mások a testet átjáró forróságot szeretik (28%), és akadnak, akik kihívást látnak a csípős ételekben (22%).

A csípősséget kedvelők 85%-a fűszerpaprikát tesz az ételbe, ha erőset akar enni, 61%-uk nyers zöldségként, 56% pedig darált formában fogyasztja a csípős paprikát. A válaszadók közel fele legtöbbször a levest eszi csípősen, de 40%-uk ezután még a főételbe is tesz a fűszerből. Sőt harmaduk még a szendvicsét is erősen fogyasztja. Étkezés után főképpen üdítőt, vizet, tejet és sört isznak az erősre, de a válaszadók 19%-a direkt nem iszik semmit, hogy minél tovább megmaradjon a csípős érzés.

A csípős paprika örök sláger nálunk
A csípős paprika örök sláger nálunk

A válaszadók 94%-a tudta, hogy a fűszeres étel mértékkel fogyasztva jót tesz a szervezetnek. A felmérésben résztvevők kilenc tizede tudta, hogy a paprikát a kapszaicin nevű anyagtól érezzük csípősnek. A kapszaicin serkenti a keringést, illetve nyugtató anyagok kibocsátására serkenti az agyat. Egy 2015-ös, közel félmillió ember bevonásával készült kutatás szerint a fűszeres ételek fogyasztói között ritkábban fordult elő rák, bizonyos szív- és légúti betegségek. A hatást az érfalak borításában található anyag aktiválása váltja ki.

Az is kiderült, hogy aki szereti a csípőset, az hetente legalább egyszer eszik is belőle. A válaszadók közel kétharmada pedig kifejezetten szexinek tartja, ha egy nő is bírja a csípőset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top