Életmód

Géllakk (x)

A hagyományos körömlakkok hajlamosak töredezésre néhány napon belül, gyakran azért, mert a körömágyon több olaj képződik, ami megakadályozza, hogy a lakk hosszabb ideig megtapadjon.

A géllakk a legújabb tendencia azok számára, akik a hosszú élettartamú körömlakkokat keresik.

A szín alkalmazásához speciális technikára van szükség UV vagy LED lámpára, hogy az a körömágyon maradjon. A géllakk felvitelének módja otthon könnyen elvégezhető egy tartós manikűr érdekében. A géllakk a hagyományos körömlakk-eltávolítóval nem oldódik könnyen, ehhez speciális gél lakk oldószerre van szükség. A géllakk helyes eltávolítása biztosítja, hogy a köröm egészsége sértetlen maradjon.

Hogyan használd a géllakkot?

1.   Kezd el a műveletet tiszta körmökkel.

Kutikula-removerrel távolítsd el a körömlemezen levő felesleges bőrfelületet. A sima felület elérése érdekében használhatsz fém bőrfeltolót vagy narancsfa pálcát is. A körömreszelővel formázd a körmödet a kívánt hosszúságúra, hogy előkészíthesd a körmöket a géllakkra. A fölösleges anyagot és a maradékokat acetonnal megnedvesített pamutgolyóval lehet eltávolítani.

2.   Az alapréteg fontos, megóvja körmeidet az esetleges károsodásoktól. Vigyél fel egy nagyon vékony réteget az alapgélből a körmödre, figyelj, hogy a kutikula közelében ne kerüljön belőle.

Helyezd a körmöt UV vagy LED lámpa alá. A LED-es lámpa mindössze 30 másodperc alatt, az UV-lámpa 2 perc alatt megköti az anyagot, és szép fényes lesz.

3.   Vigyél fel egy nagyon vékony réteg géllakkot. Ne felejtsd el lépésről lépésre használni a legvékonyabb rétegeket, majd UV- vagy a LED-lámpa alatt köttesd meg a körmöt.

4. A teljes szín felkenéséhez használj egy második réteget, és szintén köttesd meg az UV- vagy LED-lámpával. Felkenésnél figyelj arra, hogy a teljes felületen jól oszlasd el, de a bőrhöz ne érjen az anyag.

A legvégén egy vékony fedőréteggel zárd a műveletet, a fényes megjelenés érdekében, majd zárásként jöhet az UV-vagy LED-lámpa.

Géllakk (x)

Hogyan távolítható el a géllakk?

Tisztítsd meg és finoman csiszold le a felső réteget a körmödről, amíg a fényes felület megszűnik.

Használj 100% acetont, és áztass be egy kis darab vattadarabot.

Vágj apró, négyzet alakú fóliát minden körmödre, hogy beterítse az ujjaidat. Tekerd az acetonos vattát a körmödre, és tegyél rá egy kis darab fóliát, szorosan rácsomagolva.

Hagyd, hogy a körmöket 15 percig áztassa az aceton, ügyelj arra, hogy a vatta közvetlenül a körmödre kerüljön.

Egyenként távolítsad el a fóliákat, a géllakkot fel kell lágyítani majd leszedni a körmökről. Használj narancsfa pálcát vagy fém bőrfeltolót, és óvatosan nyomd le a körömről a gélt. Ha még maradt apró lakkdarab, használj körömreszelőt, óvatosan csiszold meg vagy ismételd meg az eltávolítási folyamatot.

Tedd vissza az acetonnal átitatott vattát, majd a fóliát és hagyd hosszabb ideig rajta. Folytasd mindaddig, amíg az összes szín le nem kerül a körmökről.

A művelet végén használj körömolajat, masszírozd be körkörösen a körmeidbe a szárazság kezelésére és a nedvesség pótlására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top