Életmód
Szponzorált tartalom

Mascarponés finomságok az ünnepekre, amikkel megkoronázhatod a karácsonyt

Finom, mégis gyors és egyszerű ételeket készítenél az ünnepekre? A tonhalas-mascarponés falatokkal, a narancsos-mákos mascarpone tortával, valamint a mogyorókrémes-mascarponés süteménnyel garantált a siker!

Az ünnepek nagy részét nem szeretnéd a konyhában tölteni, mégis finomakat ennél? Próbáld ki ezeket a mascarponés recepteket, és kínáld kisimult arccal a családodnak, barátaidnak!

Mascarponés-tonhalas falatkák

Vendégeket vársz, de nem a konyhában töltenéd a szabadidőt nagy részét? Készíts halas-mascarponés falatkákat, és amellett, hogy finom ételt szolgálhatsz fel, magadra is marad időd.

30 dkg mascarpone sajthoz adj sót, őrölt borsot, 3 csipet kaprot, valamint 3 csipet petrezselymet. Ezt követően 15-20 dkg tonhalra facsarj 1 teáskanál citromlevet, és adj hozzá 1 meghámozott, felkockázott almát. Ezt követően az egészet keverd alaposan össze, tedd be a hűtőbe, és hagyd állni 1-2 órát. Közben pogácsaszaggatóval vágj ki magvas kenyérszeletekből körformát, tedd rá őket tepsire, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és hagyd ropogósra sülni, végül tálald a krémmel együtt.

Narancsos-mákos mascarpone torta

Ha szereted az egyszerű és nagyszerű tortákat, ezt feltétlen próbáld ki! Legalább annyira finom, mint amennyire egyszerű elkészíteni.

30 dkg darált mákhoz adj 3 dkg lisztet, 20 dkg nyírfacukrot, és keverd össze. Egy másik tálban keverj habosra 2 egész tojást, 3 dl tejszínt, majd add hozzá a mákos keverékhez, öntsd tortaformába, és süsd 160-170 fokon körülbelül 20-25 percig. Közben a mascarponéhez adj ½ narancs reszelt héját és 1 evőkanál mézet, végül, ha a tészta megsült és kihűlt, vágd félbe a tésztát: a krém egyik felével töltsd meg, a másik felét kend a tetejére, és szórj rá bogyós gyümölcsöket.

A mascarponével rengetegféle süteményt készíthetsz, engedd szabadjára a fantáziádat!

Mogyorókrémes-mascarponés sütemény

Ezt a süteményt szintén nagyon egyszerű elkészíteni, olyannyira, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ami az ünnepi időszakban néha felér egy megváltással.

Kezdésnek 4 evőkanál baracklekvárt keverj el 2 evőkanál rummal, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl vízzel, majd ebben a szirupban fürdesd meg a babapiskótákat. Ezután fogj egy mély tálat, és tedd egymás mellé babapiskótákat. Külön tálban keverj el 30 dkg mogyorókrémet 1 doboz mascarpone krémmel, egy másikban pedig verj kemény habbá 4 dl tejszínt, amihez a végén adj apró kockákra vágott körtét. A mascarponés krém egy részét rétegezd a rumba áztatott babapiskótákra, aztán jöhet újra a babapiskótasor, amire most a kemény habbá vert körtés tejszínhab kerüljön. Folytasd a rétegezést felváltva, majd amikor elfogytak a hozzávalók, a sütemény tetejére szórj reszelt étcsokoládét, valamint kakaóport.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top