Életmód
Szponzorált tartalom

3 isteni étel, amit a mascarpone koronáz meg

Füstölt sonkás-mascarponés penne, kolbászosmascarponés tepsis krumpli és baconös-mascarponés leveles tészta – ínycsiklandó ételek, amikkel a mascarpone új dimenzióit fedezheted fel!

A mascarpone, az egyik legnépszerűbb olasz sajt, amivel nemcsak tiramisut, hanem igazán ízletes tésztás és krumplis ételeket is készíthetsz. Itt az ideje, hogy új oldaláról ismerd meg ezt a krémes sajtot!

Füstölt sonkás-mascarponés penne

Ha gyorsan, mégis finomat ennél, akkor a legjobb választás a tészta, mellé pedig egy finom, krémes szósz.

Kevés olajon dinsztelj meg 1 fej apróra vágott vöröshagymát, majd szórj rá 10 dkg füstölt sonkakockát és 10 dkg baconkockát. Közben főzz meg egy csomag pennetésztát, és amíg fő, addig egy tálban keverj el 25 dkg mascarpone sajtot 2,5 dl tejföllel. A bacont és a sonkát ízesítsd őrölt fekete borssal, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával, majd add hozzá a mascarponés-tejfölös elegyet. Állandó kevergetés közben forrald fel, vedd le a tűzről, és üss bele 1 tojást, valamint szórj bele 15 dkg reszelt füstölt sajtot, végül keverd össze a készre főtt pennével. Fogj egy jénai tálat, vajazd ki, öntsd bele a szószos tésztát, a tetejére még szórj reszelt sajtot, és 15 percre tedd a sütőbe 160 fokra.

Mascarponés-kolbászos tepsis krumpli

Ki mondta, hogy a rakott krumpli unalmas? Ha így készíted el, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját!

Vajazz ki egy tepsit, szórj bele zsemlemorzsát, és rétegezz bele felváltva megpucolt, sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezett karikákra vágott krumplit, valamint cukkinit. A rétegek közé tegyél néhány karika érlelt kolbászt és paradicsomot, majd készíts a tetejére mascarponés krémet. 3 evőkanél mascarpone sajthoz adj 5 dkg gorgonzola sajtot, 1,5 dl tejszínt, és kanalazd a rakott krumpli tetejére. Utolsó mozzanatként szórd meg parmezánnal, takard le fóliával, és 180 fokos sütőben süsd 30-40 percet – az utolsó 5 percet az étel már fólia nélkül töltse a sütőben!

Baconös-mascarponés leveles tészta

Hétvégére a családnak, barátoknak, vagy az ünnepekre a vendégeknek készítenél valami sós harapnivalót? A sajtos pogácsa helyett idén süsd meg ezt a finomságot!

Ha nincs időd leveles tésztát készíteni, egyszerűen vegyél egy csomag leveles tésztát a boltban, és terítsd ki egy kivajazott tepsibe. 25 dkg mascarponét keverj el 25 dkg sült baconkockával, ízlés szerint sózd, borsozd, és kend a leveles tésztára. Szórj a tetejére 15 dkg reszelt parmezán sajtot, takard be egy másik leveles tésztával, kend le 1 felvert tojással, és vágd kis kockákra a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 25 percig.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top